Thursday, February 17, 2011

Bile Rasa Boring Menguasai Diri...aku jadi camnie...

assalamualaikum..

ade org penah tanye aku,nape suke update blog malam2 bute@pagi2 bute ?

jawapannya..aku mula mengupdate blog apabila hati aku mula rasa sunyi...that's it..so ptg2 kan ramai kawan,awal malam pun ade lagi member2 yg duk bising2 men game la,layan cite korea la(erk ??),sembang2,etc...so lewat malam la aku leh menyendiri,layan perasaan sorang2,fikir masa depan,kenang zaman dulu2,dll....

malam ni,ntah knape,aku rase sunyi sgt walaupun pada hakikatnya,roommate aku penuh..aku nak study math sbb 19hb ni ada paper math,tapi.....................................................ntahla.

aku rase seolah2 sume manusia kat dunia ni tgah benci kat aku..siyez..ntah knape..bile aku try check balik,aku ada wat salah kat sape2 ke,atau salah cakap kat mane2 ke(kat BCR ke..)..hakikatnye dalam 2-3 hari ni,aku jarang atau x kuar bilik aku langsung,hanya melayan laptop dan blog n kawan2 blogger aku je,sambil study..

knape ek aku rase camnie? anyone ?

maybe sbb tga sengkek skunk ni..kakaka..bile tga sengkek,aku selalu jadi camnie..rase inferior je,,rase cam xlayak kawan ngan sape2..aku tau aku x sepatutnya judge org camtu,tapi ntah la..dah nak rase cam tu kan,what can i do..

nak study,tengok sume kawan2 dah menyepi..ustaz,prof,apis,ramzie dah tido...hafiy duk study sorang2 dalam bilik..aku je sorang2 kat ruang study ni..melayan perasaan...aku perlukan suasana meriah yg senyap,baru leh study..hoh ? meriah tapi senyap ? amende mamat ni merepek ?...

xde..maksud aku,meriah tu ramai org,n sume tga study same2 dalam keadaan senyap..baru aku bersemangat..ni sume dah tido...aku xde mood terus nak study..

sambil2 duk layan blues tu,mataku tertangkap objek empat segi colourful ni...





uish..lame jugak aku xmen benda ni,sejak tournament peringkat UIA hari tue..aku dapat second place..ada aku catatkan dalam entry aku kat sini.

so disebabkan keboringan yg amat,aku pun mencapai menda nie..n main la jap2..sambil2 main n melatih pergerakan jari aku supaya smooth balik,aku pun rakam la,hehe..pengaruh anwarhadi ni..tapi xdela sampai wat channel kat YouTube..saje suke2 rakam..

tapi aku still xleh atasi rekod peribadi aku 29 saat yg aku wat entry time first2 aku blogging..korang leh tengok kat sini video uh..dah lama x men kan..

lau nak tengok video yg tadi aku wat,ada aku upload kat sini..




video
Abaikan Wajah Aku yg tgah serabut tu..hehe

lepas abesh main2 benda warna-warni tu,aku terus buat entry nih..rasa la happy sket..nasib la ade korang wahai pembaca2 n rakan blogger2 yg len..x la rasa sunyi sgt..thanks korang ea..o satu lagi,lau ada sapa2 terasa hati dgn percakapan aku,aku mintak maaf ye,,aku pun manusia jugak..

wasalam..

kalau suka leh 'like','share' apatah lagi 'tweet'..

9 comments:

Siti Safiyyah said...

erkk apesal aku bace entry ko ni ngan aku2 skali dah ase feeling sedih ko ni? grr! chill la..study time sume tdo la best..baru masuk..err ke tak masuk?

Terkini : BCR=belog cegah rasuah ke??

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

hehe...x masuk..takut duk sorang2..hehe

Schubert Serenade said...

"aku rase seolah2 sume manusia kat dunia ni tgah benci kat aku..siyez..ntah knape..bile aku try check balik,aku ada wat salah kat sape2 ke,atau salah cakap kat mane2 ke(kat BCR ke..)"

biasela derr..its kinda normal..sometime, kita akan rasa feeling macam tu padahal sebenarnye nothing much pon...kalau u dok happy 24 hours tak gimik la life u xde negatif feeling inside!!!haha..erm ape kata u pergi blnja orang makan, then u takkan ada feeling mcm tu lg!!hoho..trust me:))

ok, i sje mnyibuk komen entry u^_*

Jejaka Terhangat said...

perghh..giloss...29 saat tu..rekod terbaek aku 2 minit..aku blaja sendiri kat utube je..

Antara Teguran Direct Dan Indirect. Mana Satu Pilihan Anda?

Ifti Larina said...

rubic ! haha smpai sekarang tak gheti men menatam tuu

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

serenade-kan aku cakap aku tga sengkek..belanja org camne..hehe

jejaka-haha..aku pun susa nak dapat 29 saat uh..2 minggu baru leh.

ifti-belajar la..senang je..hehe

Schubert Serenade said...

haha..ok fine!!tggu time kayo laa:p

oli-go said...

cam ne ko blaja men rubic tu?aja aku bley?dh berbelas2 kali aku tgk video ko ni tapi tak dapat tangkap jugak sebab laju sangat...

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

fuiyo..berbelas kali tu...hehe..mekasih2..err..nak ajar kat video mmg susah sket..apa kata ko buka youtube cari video tutorial die..

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !