Wednesday, January 4, 2012

Nak Tau Sebab Apa Aku Geram Gila Kat Amalina Che Bakri Ni ??!!!

Assalamualaikum wbt.. 




OK fine,..aku tau dah korang nak cakap aku kejar SEO kan ? Lantak lah..ape aku kesah..aku just geram je lepas baca paper MetroSial hari ni..

Aku geram, sebab bila dah terkantoi, baru nak kelam kabut, baik si Amalina tu, Mak dia, ataupun pihak media massa atau media elektronik..

Sepatutnya dari dulu lagi diorang kena kaji, kenapa ramai sgt genius atau boleh dikatakan 'budak pandai' akhirnya rebah jua ?? Sebab apa , sebab bagi banyak sangat perhatian, banyak sgt anugerah, konon nak iktiraf dia..pastu nak hantar ngaji tempat jauh2, tak nak macam orang kebanyakan, tak standard..

Sekarang, apa jadi ?? Penuh gambar-gambar yang diklasifikasikan sebagai 'cantik' oleh editor bodoh dari MetroSial di merata-rata, baik blog mahupun laman Facebook.

Pastu bila dah kantoi, baru pandai nak tutup akaun Facebook dia, baru la si emak tu kelam kabut mereka alasan bagi mempertahankan anak dia, maklumlah dah kantoi, malu anak jiran sebelah.

First dulu aku pun malas nak bising, sangka aku, benda ni macam gosip liar ataupun palsu..Tapi bila paper hari ni cakap gambar yg disiarkan tu DICURI DARI LAMAN FACEBOOK AMALINA, aku tersentak.So betul la tu gambar dia kan ??? 

Paper hari ni lebih suka berkisar pasal akademik dia.Bagi aku, akademik tu tolak tepi dulu, lantak la dia nak kandas ke, nak berjaya ke, nak dapat CGPA tinggi ke, AKHLAK tu yg lebih utama.Kalau betul tu gambar tu memang gambar dia, cuba korang bandingkan dengan gambar time dia terima slip SPM dulu ?? 

Aku faham..korang pun akan rasa geram..dan rasa cam nak belasah2 je budak tu kan ??

Satu lagi yg menggeramkan aku, EMAK dia sendiri mengaku membelikan baju yg dia pakai dalam gambar yg disiarkan tu.So that's mean, anak beranak la jahil pasal aurat...Tau ape mak dia cakap ?? 

"Seluar 'legging' yg dipakai Amalina tu TIDAK MENJOLOK MATA kerana ianya mempunyai dua lapisan, dan lapisan di dalam tu berwarna seakan-akan kulit" 

Lantak la nak warna kulit ke, nak warna batu bata ke, LEGGING tu sendiri dah menunjukkan betapa failed nya akhlak Amalina tu sekarang, tak BERTUDUNG plak tu..ape lagi yg mak dia nak pertahankan ??? Legging tu sendiri dah menjatuhkan hukum bahawa Amalina tu seakan-akan tidak memakai seurat benang pun kerana pakaiannya menampak bentuk tubuh badan(kaki)..Tak kan emak dia tak belajar pasal aurat kot ??

Sure ramai cakap aku ni di antara ajen yg menyebarkan aib si Amalina kan ?? Meh sini nak ajar, AIB tu hanya dikira sekiranya perkara yg memalukan tu disimpan dan tidak disebarkan kepada orang lain.Tapi masalahnya di sini, gambar tu ada kat Facebook si Amalina.Facebook ni, orang bodoh pun tau bahawa sesiapa je bleh tengok apa yg kita buat.Sama la macam org lain yg post gambar tak pakai tudung tu.Kalau kita amik gambar dia bawak gi jaja kat tempat lain pun, tak dikira AIB sbb DIA SENDIRI yg upload gambar dia tak pakai tudung..

Ha....dah reti sikit dah pasal aib ???

So, tanya diri korang, kita sebagai sesama umat Islam ni, selain berdoa agar dia berubah, apa lagi yg boleh kita lakukan ?? Ada lagi ? So sila lakukan..Aku nangis kot first time nampak gambar dia ni...Serius tak tipu..

p/s - CGPA 4.9 pun TAKDE GUNA kalau akhlak rendah cam toyol..

Sekian, May Peace be Upon You !! Assalamualaikum :D

11 comments:

«Mira» said...

Sabar.. sabar..
Tapi terkezut gak. Ingatkan tu gambar fake amalina. Tapi tadi kat tv ada keluar video amalina jawab pertanyaan media.
Dan dlm video tu muka amalina sebijik dlm gambar. Maknanya betullah gambar tu gambar amalina.(faham x)
Semoga dye dapat hidayah..

otaksemput said...

amalina is the best ever student in malaysia...
aku is the worst ever student in malay...
tp ternyata akhlak aku lagi ok dari amalina..
hahahaha...

nmpaknye dye pandai dalam memperbodohkn diri dye

Nizam Ijam said...

ntah la.. dah nama ikon malaysia...kena r jaga...

Yastro said...

setengah org kata kita kene cermin diri dulu sblm nak tegur org lain...hehehe aku setuju...
Tapi, aku juga setuju kita kritik si Amalina ni sbb dia dh jadi ikon...ikon kene la sentiasa tunjuk contoh dan tauladan yg baik...betul tak bro??

Nyck Winchester said...

sabar2.......

Rizky-San Yoshioka said...

Mantappp. . .

Izzati Khairunnisa Nordin said...

terbaik la entry ni..samalah.memang geram ngan dia ni.dia ni contoh pada kebanyakan student yang dulu kalau orang tanya "nak jadi cam amalina" so pasni ramai la kot yang mmg cani.harap-harap tak la an.

aku_suka_hijau said...

nampak mcm kasar bahasa dlm entri ni..tapi bak kata ustaz Azhar Idrus, dunia sekarang ni,manusia maen kasar.. so kena tegur cara kasar.. baru sesuai.. memang terbaek lah entri ni..!! ^_^

HeartlessCure said...

i like ur post! HAHA.

krysmalord said...
This comment has been removed by the author.
krysmalord said...

Kata emak dia , "Seluar 'legging' yg dipakai Amalina tu TIDAK MENJOLOK MATA, ia cuma MEMPERMUDAHKAN proses menjolok Amalina sahaja"

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !