Tuesday, April 5, 2011

Tinta Penaku kini Sudah BerDOT COM !!



assalamualaikum..

actually aku ni dah lame nk ade domain sendiri,nak berdotcom macam Jejaka Terhangat,SyedGraphix n kawan2 blogger yg lain..duit dah ada cuma malas je nak buat..haha..ape punye alasan da..

So tadi bosan2,saje la aku masuk NetKL punye website..ala tempat org duk beli hosting n domain tu la..Aku agak blur jap kat situ..haha..orang x pandai IT la katakan..aku check dulu nama domain yg aku nak tu,ade ke x...tengok2 www.tintapenaku.com available..yahooo !! (padahal aku check beribu kali dah sebelum ni..saja xnak beli je..malas..haha)..

So aku masuk la Online Chatting dgn diorang punye pekerja la..name Kak tu Kak Liza..chewah nak ngorat lak..aku pun tanye la dia prosedur2 yg aku kene buat nak beli domain ni..padahal dah tawu..dah penat dgr SitiSafiyyah n SyedGraphix ajar aku..haha..so kak tu kata bayaran dia Rm31.60 setahun...wahhh..murah giler2..ok la tu kan.nak murah takat mana lagi kan ?? Tapi kena tambah RM3 untuk pendaftaran(sekali je kene bayar selagi hayat dikandung badan),so jadi la RM34.60...xpelah rm3 je pun..

Lepas dah buat order n dapat invoice,aku pun bergegas nak moto(moto baru tu la =_=''),menuju ke MayBank JItra..jauh giler kot..xpelah,nak femes punye pasal..kakakaka..xdelah..so kejap je aku masukkan duit kat mesin Cash Deposit tu,n bergegas balik..

Aku log in n chat balik dgn kak liza tu..n antar email nak notify kat diorang yg aku dah wat payment..ade la dalam 5 minit,aku klik link blog aku,dah jadi DOT COM weh !! hahaha..sukenye hati aku..tapi ade beberapa perkara yg aku sedih..the first thing is this


Hwuaaa...sedih giler..penat aku usaha nak naikkan Alexa Ranking Aku tu.. ;'(

Dan beberapa setting yg aku kene ubah disebabkan URL blog aku dah berubah..dekat web stats lagi,nuffnang lagi,adverlets lagi,pastu coding2 aku kene ubah..bloglist hilang..kene masukkan balik..n macam2 lagi lah..

Xpe la,berkorban sikit,demi kemajuan yg akan datang dalam blog aku..insyaAllah..

So kepada sape2 yg teringin tu(atau jeles dgn aku..kikiki),boleh la korang buat benda yg sama kat sini ..Careline kat situ sume ramah2..so jgn segan2 nak tanya..x payah nak speaking2,diorang pun orang melayu..haha..

OK sume..diharapkan korang lebih rajin usha2 blog aku pasnie ea..bye sume..

Wasalam.

16 comments:

Cik Ladies said...

tahniah dah tukar domain.. :bagus

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

thanks CL :syg

fyy mokhtar said...

tahniah da tukar domain gak :geram

MiSs YuU said...

tahniah an! :)

Siti Safiyyah said...

wow dah masuk kelab dotcom.. tahniah..tak sia2 aku hasut ko. kehkeh. paling takleh blah, nak glemer punye pasal. ;p


haaa pasni bolehlah buat bloglist baru. jgn lupe blog aku tau ;p

cikblurr said...

waaa.....bestnya......bgus3..truskan berblogging...

Eman said...

tahniah daa ber domain skrg.
tk sabar gak nk tunggu hari bahagia gak nih.
;)

syzwnsrwk said...

bagus la da melangkah setapak ke depan :D

newbie mcm aku awal2 da gatal pkai [dot]com xD

Mr.Kerro said...

yes sorg lagi geng netkl heheh

Jejaka Terhangat said...

welcome to the dot com family. ngehh..pasal ranking tu dont worry la..nanti pandai2 la dia turun sendiri. toksah dirisaukan sangat..=p

SyedGraphiX said...

tahniah bro! :)

►AdamXis◄ said...

assalam...tahniah2.netkl mmg ramah2 n cepat siap...itu sebab kena buat time waktu bekerja pasaraya...chewah pasaraya means 10pg-10mlm...dah ade dotcom...nnt nak ubah pkai wordpress ke...blogger ke...joomlaa ke...tak perlu risau rank kite berubah...sbb nama sama...tuu pentingnya ade domain...andai kata suatu ari nnt blogger delete akaun kite...x de effect ape2 pun ke atas rank kite...

♥yaya budak suka embun♥ said...

wah...teringin lama dah..tapi dok usha2 ja..hahaha...tahniah :)

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

fuh ramainya komen..x sangka lak..haha..ok sume..thanks...hehehe..pasnie kene rajin update lagi la..

Nadea said...

wahhhhhhhhhhh caya lah.. hehe.. samalah kita... nnt ajar lah mcm na nak war ranking tuh :) seronok nengok member2 dotcom... nampak fyka lah..mcm nak langgor jew.. hehe

izzati wanie said...

wa..TAHNIAH an....hehe...teruskan berblog ye...nice ^_^

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !