Tuesday, April 12, 2011

Telatah Comel Golongan Anonymous :D


assalamualaikum semua..

Petunjuk - cik anon(anonymous)

Hurm..malu la nak update entry dah..aku asyik tulis entry ikut sedap mulut je..terima kasih la cik anon2 yg datang ziarah blog saya tu..hehe..ade sorang anon tiba2 suruh aku jaga ikhtilat..apa kena mengena hilang nset dgn ikhtilat,aku pun xtau..kot dia ingat aku duk maki2 org yg curi nset aku tu,termasuk dalam ikthtilat kot..ceq salah ngaji neh..

Apa itu ikhtilat?
Ikhtilat bermaksud pergaulan dalam Bahasa Melayu yang berasal dari kata dasar khalata iaitu bercampur. Percampuran ini boleh berlaku di kalangan manusia, haiwan atau benda.

Ulama Fiqh mendefinisikan pergaulan sebagai satu keadaan apabila lelaki dan perempuan ajnabi bertemu (melebihi dua orang) di suatu tempat dan berlaku interaksi antara mereka. Interaksi yang berlaku mungkin berupa percakapan, pandangan atau isyarat yang boleh difahami. Jika ia melibatkan dua orang sahaja, maka ia diklasifikasikan sebagai khalwat.


So xdak kena mengena dgn ikhtilat pun neh...Aku p joging pun sorang2..Yang aku kata aku nampak ada 2-3 orang perempuan duk kat ujung time aku parking motor tu,tu hanya sekadar terpandang..n sekali ja,aku x pandang dah lepas tu..so x haram..so xyah la buat2 pandai sgt noh..tapi mekasih la tegur..aku terima..cuma x kena isu kot..

Sorang lagi cik anon guna nama siti..tanya pendapat aku pasai blogger suka mencarut..dia nak perli sebab entry aku pagi tadi kot..tapi kalau niat dia mmg nak tanya pendapat aku,it's ok..tapi letak la link blog neyh..rasanya aku x mencarut pun dalam entry pagi tadi..mmg la ada marah2..tapi rasanya xdak mencarut lagi..bila tekan link nama dia,pergh...blogger terkenal rupanya,pengasas laman web www.yahoo.com rupanya..ish segan la orang kenamaan tegur aku macam ni..klik link terus masuk yahoo.com ..hehe..pape je la cik anon2 sekalian..

Yap..aku terima segala teguran..tapi cara tu aku x berkenan la..bak kata sifu aku Jejaka Terhangat,nak tegur tu kena la cara yg org bleh terima..so aku minta maaf cara aku tegur dalam entry2 sebelum ni yg maybe agak pedas..so xpelah yg tu..

Korang rasa patut ke ade anon dalam dunia ni ?? Bagi aku,rasanya x wujud pun xpe..Macam mana seseorang tu nak terima teguran kalau dia x kenal sapa yg tegur dia tu ?? Logik x ?? Jangan la takut sgt nak tegur orang..aku tau bahasa aku kasar2..tapi x payah la kecut sgt sampai macam tu..rileks je beb..aku x makan orang..kalau tegur kena gayanya,aku xde nak melenting aih..

Ade sorang lagi anon kata "alahai manjenye ko paan" sebagai feedback ke atas entry aku yang bertajuk Dah Nama Pun Blogger,Sabo Je La...Hehe..sorang lagi cik anon..aku duk marah2,dia kata aku manja..rasanya Medulla Oblongata dia tertukar wayar kot..orang yg marah2 lak dikatakan manja ?? habis tu,kalau sedih2 dikatakan garang ke ??

Hehehe..geli hati aku dengan telatah comel cik anon ni..xpelah korang..mekasih gak la jadi anon2 ni..Baru aku leh belajar lagi ttg erti kehidupan..cewah wat ayat puitis..

So yg tu je la untuk entry kali ni..xmo la tulis panjang2..Sebab takut blogger2 anti-entry panjang x baca lak entry aku ni..hehehe..

14 comments:

Ifti Larina said...

ada macam2 jenis anon kt dunia blog nie kan..

~ Cik Azz ~ said...

Haii...

saya bukan anon ya.... hahaha...

Kalau nak tengok anon, masuk je kat blog2 politik... bersepah2 antu anon ni.. ada anon yg jahat.. ada jugak anon yg baik...

Jadi, bukan semua anon ni jahat.. Kena berfikiran positif..

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@ifti-tu la..macam2 ada..hehe..

@cik azz-baik atau jahat,diorang tetap xdak pendirian kalau nak memberi pandangan tanpa identiti macam tu..camne orang nak dengar kalau diorang dah serlahkan sikap pengecut tu kan..kalau saya,sikit pun x terasa nak dengar cakap diorang..

miss ct said...

Assalamualaikum paan..
ct bukan cik anon ya...hehehe..

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

anon memang gitulah perangainya.
Kalau tak, tidak pula dipanggil anon, ye tak?

Jejaka Terhangat said...

weh..sejak bila aku ajar ko kalo nak tegur kena cara yg org bleh terima? aku kata kalo ko tak ready nak kena serang, jgn buat entry offensive sgt. kalo ko dah ready mental yg kuat, takde hal la nk tulis cmne pon..lg org susah nk terima. lg bagus sbrnye. asalkan ada point yg kuat, dan tak carut2 sudah la. ahaks...=p

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

haha..iye ke jt ?? ahaks...salah mengaji la neh..wakakak...yup..aku ready tu ready la..just datang dgn kena caranya je..kalau jadi anon2 ni,kene fire je la..wakakakak

AISHA INANI said...

ahh benci la.
akk tak hawt plak mcm hg,
tak penah dpt komen anon plak. grr grr! HAHAHAHHA.

izzati wanie said...

haha...tp kan an...anon ni wujud ssb die x nk an tau sape die tu...mybe org yg rapat dgn an tp malu.. cam BS, BS ade jgk jd cik anon pd blog2 tertentu(blog baik2 je)..ahaks...
tp lucu jgk ble ade org ckp an ni manja..hehe :P

Mr.Kerro said...

bila mkin byk haters, byk la ragamnye paan, tpulang mcmne cara nk handle diorg.. anon lak kalu jnis baik xpe, kalu jnis haters yg byk mmg pnulisan ko mndapat tmpt la paan..hehehe

Akmal Aizat said...

Paan..pertama.. tak perlu malu utarakan entri.. Jadi diri sendiri. ok.. Paling penting aku nk bg pndapat kat sini, maaflah tapi kat sini aku kurg stuju dgn ayt kau 'Macam mana seseorang tu nak terima teguran kalau dia x kenal sapa yg tegur dia tu ?? Logik x ??.. Ok, tguran itu wajar diterima walau siapa pun tgur slagi ianya membina.. Dan logik... Bab anymous2 ni aku rasa bukan semua anymous itu pengecut.. Mungkin itu keselesaan masing2.. Kalau kau selesa cara kau kritik secara terbuka, mungkin org lain lebih selesa cara lain.. Mungkin bg kau anymous itu pengecut tapi perlu ingat, ada je org lain rasa itu bukan pngecut... Ok paan? Gud blog.. dah makin matang dah... bagus..jumpa nanti... Hdup blogger!

Amirul Hadi said...

dia syg hg tu..klau x, xkn r die tgur :P

Amirul Hadi said...

btol ape Akmal Aizat ckp..
hg pon 1, nk org tgur hg ikut cara hg,.mna blh ma..kdg2 kite tgur org pn,.blm tntu org suka stail kita tgur..so, trima ja slgi tguran tu baik. :)

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

AI-hahah..jgn la jeles meyh...kak lagi hawt..

bs-hurm..maybe jugak kan..xpelah..an akan hati2 lagi lepas nie..thanks :D

keero-huhu...tu la..aku mmg jenis sarkastik sket ayat..walaupun dalam penulisan,sikap tu ada gak sket2..hehe..

akmal n hadi-maybe jugak kan..mungkin aku pun silap ma...ok2..aku ubah sket2 lepas nie..thanks guys.. :D

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !