Tuesday, April 12, 2011

Inilah Yang Baru Dinamakan Syaitan !!



Assalamualaikum semua…

Firstly aku nak ingatkan,entry ni sgt panjang..so kepada sesiapa yg x berhasrat untuk baca sampai habis,bleh klik X sekarang..aku just nak luah je apa yg terjadi kat aku pagi tadi..malang sungguh aku pagi ni..

Entry ni ditulis setelah aku Berjaya menenangkan hati aku setelah puas mengutuk2 dan mencela seseorang..Rileks baca sampai habis dulu…Aku xdak keja nak maki org x tentu pasal..

Ok,aku nak cerita ni..macam yg korang tawu(kalau korang tawu la),sejak dua menjak ni aku suka p jogging pagi2 kat Taman Tasik Darulaman..sapa orang kedah dia tau la kat man..tempat rekreasi keluarga..n dekat ja dgn rumah aku..So pagi2 daripada duk membuta lepas Subuh,baik aku jogging kan..

So pagi tadi pun macam biasa,aku bangun tido,mandi solat ape suma,n aku bersiap2 nak g jogging..Aku panaskan enjin moto,aku simpan handphone,kunci rumah,dompet,dan sikat dalam tempat letak barang kat bawah tempat duduk motor..Alah sapa yg bawak moto dia tau la tempat simpan barang tu..Pastu aku gerak la.

Sesampainya di sana,aku buka tempat simpan barang tu,amik sikat n sikat rambut(bajet la sket,rambut rosak sbb pakai helmet),n aku simpan balik sikat tu..aku bawak kunci moto je dalam seluar sukan ni..N nak dipendekkan cerita,aku pun habis la jogging..Dah penat2 tu,aku x tunggu lama dah,aku balik terus la..

Sampai kat umah,aku kuarkan semua barang2 tu n letak kat atas almari macam biasa la,dalam bilik aku,pastu ingat nak o9 la kejap sebelum g sarapan..Tiba2 aku perasan handphone aku xdak..Aik?? Biaq betoi..selalunya menatang ni la yg aku selalu pegang xkira di mana jua aku berada…

Aku punya la cari merata tempat,x jumpa..Aik,pelik dah nie..aku p kuar balik,check kat tempat simpan bawah tempat duduk motor tu,xdak jugak..5-6 kali gak la aku check..last2 aku x puas aty,aku naik balik moto p tempat jogging tadi..bukan dekat meyh,jauh la gak,dalam 10 minit(kalau pecut la)..Sambil2 bawak tu,aku usha2 la kat tepi jalan kot2 terjatuh..Sampai kat sana,aku check sekeliling tempat aku park motor tadi,kot2 ada terjatuh..aik xdak plak..

Dah macam orang gila aku kat situ..duk terjengah2 kepala macam duk cari barang..dah mmg aku cari barang pun..ish xkan la jatuh plak kot..kalau jatuh aku mesti perasan time sampai tadi..Aku pun balik la rumah balik,maybe aku salah letak kot time masuk dalam rumah tadi..

Sampai kat rumah,aku check sekeliling kawasan yg aku lalu,xdak jugak,aku mula naik gila,aku check kawasan yg x mungkin aku lalu sampai ke dalam stor rumah,siyez aku x tipu..ish p mana lak hanset aku neh…Dia duk main aci sembunyi ngan aku ka..Kot dia tau aku mmg ada niat nak tukaq nset kot,so dia hilangkan diri awal2..

Hati aku mula berbisik,“ada orang curi kot”…hoish..xkan ada orang curi..time bila dia nak curi..sepanjang masa duk dalam tempat simpanan ni..lagipun,kalau ada orang curi,camna dompet aku leh duk ada lagi..So aku x puas aty,aku p balik tempat jogging tadi..fuh..kira hari ni aku duk tawaf sorang2 perabih minyak je la cari hanset..Sampai kat sana,macam orang gila lagi aku cari,x jumpak jugak..aku mula la nak maki sorang2 neh..apa dia nset neh..duk main hilang2 lak..sekali lagi hati aku berbisik,‘‘ish aku kata ada orang curi,ada org curi la”…amboih marah lak hati aku neh..

Aku pun nak puaskan hati aku yg duk marah tu,aku buka dompet aku..alangkah ‘best’nya hati aku bila melihatkan dompet aku ‘kering’ beb…ada kad pengenalan,lesen,dan kad2 yg lain ja..duit lenyap..kuang3x…dah sahlah aku dirompak…cilanat punya manusia..bila masa lak dia curi..baru aku teringat,time mula2 sampai tadi,time aku amik sikat aku nak sikat rambut,aku rasa time tu aku x tutup rapat sit moto tu..tapi sapa lak duk usha aku time tu..yg ada pun 2-3 minah mana xtau kat tempat parking tu,duk gelak sama sendiri ja..dekat dgn tempat jogging tu ada la geng2 pelatih askar duk kawad..ish sapa laky g curi neh..

Dengan hampa yg amat,aku balik rumah,ingat nak update entry pasal ni la,dah bukak2 laptop tu,naik gambar ni lak.



Eeeii..aku tumbuk pintu terus..geram tol..waktu ni la dia nak suspended akaun wimax aku..sabaq la..nanti aku bayaq la..bukan xmau bayaq..bengap tol wimax ni..akhirnya aku terpaksa guna simcard maxis aku yg lama,buat sos topup,pastu beli Pakej Internet 1 hour,semata2 nak update entry ni..

Aku memang xkan maafkan sapa yg curi inset aku n duit aku tu..toksah2 sapa2 duk mai nasihat suruh aku maafkan dia..aku geram sgt manusia jenis hati syaitan ni..bukan dia nak fikir halal haram pun..Duit tu dia guna jadi haram,nset tu dia guna untuk apa pun jadi haram..dah la ada Memory Card 8Gb dalam tu..ish..aku cukup x puas aty la manusia jenis ni..

Kot2 la dia ada terbaca entry ni kan,walaupun kebarangkalian manusia xdak otak macam dia ni nak baca blog2 ni,aku tetap nak cakap,

‘‘AKU X MAAFKAN KO SAMPAI AKHIRAT,KO INGAT TU !!!!”

Dah la,aku nak p makan..malas aku nak pikiaq pasal ni..satgi aku jadi naik hangin x tentu hala..Nasib baik nset ada dua lagi kat umah ni..Tapi yg cikai2 je la..Untuk menambahkan lagi efek sedih aku ni,sila baca entry ni..Punya syg aku kat nset ni..

Wahai Nokia 5800 XpressMusic yg dah dioverhaul menjadi nset HULK berwarna serba hijau,ketahuilah bahawa tuanmu ini amat meminta maaf kerana x dapat menjaga ko dengan baik2..bersemadilah ko dgn aman di bawah jagaan tuan barumu iaitu seekor syaitan bertopengkan manusia..Kalau dia buat kol atau msg,ko bagi failed tau..geram tol aku..

Sekian..wasalam..

20 comments:

aimi shahida said...

wahahah sabar ja laa..lawak laa jalan cita , takkn tak sedaq kot. hahaha
mst dok joging dok usha awekS jer sebab tu tak pasan =p

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

xdak kena mengena dgn joging la awak..hurm..geram tol kat sapa2 yg curi tu..tempat parking moto n tempat joging tu jauh la..mana nak perasan

putERi-kAtEk said...

waaaaa mesti sangat sangat sangat geram kan...huhuhuhuhu

hans said...

hahahaha
aku sakit perut ketawa baca entry nih
padahal entry nih hang tengah marah
ekekekeke
xpa2
jodoh hang xlama dengan hp tu
beli yg baru plak la pasnih
sabaq noh

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

hans-ha dia la..meh duit la..haha..aku duk marah dia leh gelak..

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

puteri katek-ya..sgt2 geram

Shahananz Sevenz Mokhtarz said...

berbnyok bersbo yer..assobaru minal iiman..

Cik Ladies said...

giler bengang dowh..! nokia 5800 XM tu.. kenapa tak jaga elok2 :geram lain kali jge la elok2!! wakaka...

saya tukang nasihat ja :malu

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

assobru la..btw thanks..hurm

fyy mokhtar said...

paan, cian nye. patot lah nages nerlagu hp kuh hilang. sabr lah. pergi yang satu. ramai yang datang. bunga bukan sekuntum. paan jambul kena banyak bersabar. ney semua ketentuan yang maha esa. baik dan buruk semua datang pada si dia. yang pentingg banyak kan solat. bace al-quran ok paan jambul ?? :) ~~ larikkkkkkkkkkkk

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

Cl-yelatu,dh jga elok2 dah le tu.bnde nk jdi dh,

fyka-thanks,

nur aisya humaira said...

alahai,ciannye ann..sabr nohh..:0
kejam betl manusia tu..uishh2..

Nobita Sensei said...

sadis betul..

pencaricinta ILAHI said...

sabaqlah byk2 ya.. yakin pasti ada hikmah..
by yg curik hp anda tu, biaq dia jwb sndri dpn Allah.. :)

CIK GADIS said...

ngeh!sabo ja la beb!kt situ mmg slalu pon ada curi2..last month kt tasek kwn aku kena curi gk henpon dya..sma cm hg simpan kt moto gk..sabo oke! =))

Hafiy Johari said...

perghh.. tataw nak kata apa.. kita serupa laa.. aku pun baru ilang henpon gak.. mmg tak guna arr sapa yang curi tuuu.. faham gila gila perasaan tu.. kalau bab maki org yg curi tu.. tiap2 hari aku maki diaa.. mmg gila ahhh..

kita sama..

http://afyspace.blogspot.com/2011/04/kesayuan-kehilangan-sebuah-henpon.html

tngok la klo ada masa..

izzati wanie said...

alolo...cianyer paan...sabar ea...sabar bnyk..dugaan ni..ingat org yg bersabar lebih menguntungkan ^_^

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

mekasih sume..aku tengah sabar la ni...huk3x..sedih tol..dah la xdak nset lain dah..

-aNyLzA- said...

bukan ari tu nset an jatuh dalam ayaq ker?? siannyer...pencuri tu pon satu mencuri jer kejenye...carilah keje yg xmencuri hok org...huhu

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

jatuh tapi leh guna lagi..xde pape rosak..ni kene curi lak

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !