Monday, April 11, 2011

Dah Adat Jadi Bloggger,Sabo Je La


assalamualaikum semua..sori x update semalam..mood ni jadi biskut jap,kejap ok,kejap x..so daripada update benda merapu je dalam mood x ok,bek aku rehat jap kan ??

Korang pernah ade haters x ?? Sure la penah kan...Kalau jadi blogger,lagi la akan ade haters...even korang x penah tulis entry yg offensive pun,stil akan ada haters jugak sama ada terang2 atau sembunyi2..Benda ni dah jadi asam garam kehidupan sebagai blogger yg juga manusia ni..

So apa nak buat kalau ada haters ??

Macam aku,aku biarkan je..Diorang nak kata apa pun,lantak je la..Kalau kita x layan diorang,nanti senyap la tu..

OK fine aku tipu..wakaka..

Aku kalau ade sape2 pun yg datang condemn,aku fire balik habis2an..Pegangan aku satu je,kalau kita rasa apa yg kita buat tu x salah,atau mmg kita belajar selama ni x salah,so abaikan je ape org cakap..Bukan maksud aku kalau dia tegur tu,abaikan terus..tengok la dulu ape yg dia cakap tu.,kalau benda tu ada betulnya,x salah untuk kita menerima..Tapi kalau apa yg dia cakap tu terang2 sbb dia mmg benci kita atau dia jeles dgn pencapaian kita,orang macam ni x payah dihiraukan langsung..

Biarkan dia dgn hasad dengki dia tu..mmg x nama manusia la kalau xde haters ni..Sebaik2 mana pun kita,akan ada haters jugak..tengok sajalah role model kita,junjungan besar Rasulullah SAW...even Baginda tu manusia paling sempurna,akhlaknya adalah AlQuran,stil ade haters jugak yg nak jatuhkan baginda..sampai ke tahap nak bunuh baginda..So ni terbukti bahawa setiap manusia tu,confirm ada haters jgak x kira baik mana pun..So sabo je la ea..

Alah..macam la yg hate kite tu bagus sgt kan..So ape hak dia nak condemn kita teruk2 ?? ha..fikir je yg tu..X best la hidup ni kalau xde mencabar2 sket kan..gunakan Anjakan Paradigma..selama ni kita pandai sebut je,tapi x guna pun..So jadikan kelemahan kita yg diorang condemn tu sebagai kekuatan kita plak..

Contohnya,kalau dia kutuk header kita huduh,x elok,comot...So kita promotekan lagi header kita tu sampai femes..biar dia malu sket dgn kata2 dia tu..nanti bila header kita dah femes even comot,yg nak rasa malu tu bukan kita,tapi dia,.atau korang leh belajar buat header yg lebih cantik,n sampai tahap leh buat header kat orang lain..Nanti si haters tu yg akan rasa bersalah..kekekeke..

So natijahnya kat sini,jgn cepat gelabah kalau ada haters ni..Rileks je beb..Diorang xde keje lain la tu..maybe pahala banyak sgt,so nak la jgak rasa buat dosa ni kan..hehe..

Satu lagi berkenaan anonymous ni..Hehe..bagi korang xtau la kan,tapi bagi aku golongan anon2 ni cuma golongan2 pengecut je..Yela kan..nak komen sana sini,nak condemn orang la,kononnnya dia yg betul la..Tapi gune anonymous..hahaha..xde pendirian betul..Terserlah sikap pengecut dia tu beb..Kalau betul2 berani nak komen,kene la berani nak terima balik feedback komen kita tu..Macam aku buat entry offensive hari tue..Sape2 nak datang condemn datang je la..tapi condemn dengan identiti la beb..setakat main anon ni x payah jadi manusia la..buat nyusah org2 je..

Ok setakat tu je..Wasalam..

Hidup Hidup Blogger !!

Hancur Hancur Haters dan Anonymous !!

Wakakakaka !!! :D

17 comments:

Farhana Jafri said...

hehehe klau haters yg krg ajar cnfirm akn d fire smpi rntung!! haha klau yg bg tguran sbb xsuke cra kita, amek yg positif je tp alhamdulillah slame brblog ni xprnah wujud lg haters.. hehe

jemput singgah ANASAURUS :)

Mr.Kerro said...

yup btul tu... kalu ada haterz kita fire blik dan pthankan jika apa yg kita buat..jgn tkut jgn gntar! :)

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@farhana-hehehe..betul tu..kalau yg bagi nasihat n teguran cra betul,x kesah la kan..yg x betul tu fire je sampai rentung

meaw said...

haters yang rude membuatkan kita menjadi semakin matang...so,terima je apa yang haters cakap, sebab benda tu yang boleh membuatkan kita lebih matang dalam segala hal, tapi kalau ada haters yang tuduh kita macam-macam even benda tu tak betul tindas balik....

btw, just be cool kalau ada haters cam tu, sebenarnya depa tu bukan profesion sangat pon...
peace ^.^

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

kerro-haha..yeah..itu semangat yg kita mau..

meaw-hurm..betul sgt tu..kalau yg mematangkan kita xpe,kalau yg siap maki2 tu xkan nak duk senyap je kan..diorang mmg x profession pun..tau nak condemn je

CIK GADIS said...

ngeh2!xtau awt tp aku suka r contoh tuh..keh2!thnk so mucho beb! =P

nur aisya humaira said...

ann,takpe..take ur time k..:)

nak wak camne kan, manusia sentiase di goda dek syaitan utk bermusuh sesama manusia kn...:)

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@CG-haha..dah xdak contoh lain dah..

@aisya-tu la pasal..suka ikut hasutan syaitan..

SyedGraphiX said...

aku x da haterss.. im proud of it! XD

Khairil said...

suka komen yg membina...anyone can comment tapi kalau yang tak masuk akal sapa-sapa pun boleh naik angin...so nasihat aku: dont be a haters...be a chatter...hahaha...

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@syed-same la kite..tapi bosan..so nak gak cari sorang dua..kakakaka..

@khairil-yup...let's be a chatters..not a damn haters. :D

Cik Sarah said...

org dok dengki kita sabo je la kan an..

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

sarah-a'a..sabo je la..xkemana punya haters2 ni..

►AdamXis◄ said...

Assalam...dah adat...selagi bergelar manusia...mesti ade hasutan syaitan supaya berdengki...sabar sahaja laa...

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

adam-yup..thanks bagi kata2 semangat.. :D :terharu

Mss Ieza said...

hihi..
kill the haters..
ANJAKAN PARADIGMA :angguk XD

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

ieeza- :hah ganasnye anak saudara aku neh..hehehehe

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !