Saturday, April 9, 2011

5 Gelagat Blogger Bodoh Sombong


assalamualaikum sume ahli mesyuarat tingkap TintaPenaku...hehe

Entry kali ni masih mengisarkan pasal blogger..hihihi..dah name pun blog..so aku citer pasal blogger la kan..Nak citer pasal binatang bek buka zoo je..Nak citer pasal tolak tambah bahagi baik g jadi cikgu..hehe..

Kali ni aku nak membebel pasal sikap blogger yg aku rasa,lawak sgt..Haha...Satu je sikap yg aku nak ketengahkan kat sini..BODOH SOMBONG...ha..tu la yg lawak pasal blogger jenis ni..Kalau diorang membebel,fuh..nampak macam satu dunia ni yg salah,sume nak kene ikut otak diorang je..Padahal diri sendiri yg buat salah,stil nak bebelkan orang len..jom kita usha2 sket ape yg lawak sgt blogger bodoh sombong ni..

1)Merungut follower x banyak,padahal kotak follower letak kat bawah sekali..kononnya blog diorang tu best sgt la,perasan org rajin sgt nak scroll sampai bawah..ada yg lagi bagus,letak follower kat page lain..so kalau org nak follow,kena klik link lain plak kat tab menu die..haha..pastu nak membebel lak orang x ramai nak follow,kononnya ramai pilih kasih la,diskriminasi la...sendiri mau ingat la..Kalau ko tu dah femes macam Ben Ashaari ke,Fatin Liyana ke,UV ko 2k sehari ke,ko letak follower kat planet pluto pun orang sanggup pergi sana nak follow ko..ok2..agak hyperbola sket..kesimpulannya,letak la follower kat tempat yg mudah dilihat..xpayah nak belagak pandai sgt letak kat bawah sekali..aku sendiri pun malas nak godek2 sampai bawah..

2)Merungut visitor x ramai,sedangkan kat blog dia tu pasang lagu memekak je...memang la bleh tekan button pause,masalahnya bukannya button pause tu nak muncul sepantas kilat,kena lak loading player tu lembab,tapi lagu dah memekak sampai gegar rumah visitor ko tu,x ke dia maki ko free je ?? tolong la sedar sket,x semua org suka lagu korang tu..yg jawab "ini blog aku,suka aty aku la nak letak ke x"...haha..yg ni la bodoh sombong..pentingkan diri dia je,pastu bila org xnak masuk blog die,leh wat ayat pasrah lak..aku nak balas ayat ko ni bagi pihak visitor2 teraniaya,"ikut suke kitorang la nak masuk blog ko ke x..dah la memekak tahap gaban.."

3)Mulut sedap je hina header orang lain,sedangkan header sendiri tu upah orang buat..yg ni lagi xde maruah aku tengok...at least org yg ko kutuk tu buat header dia sendiri,dia belajar photoshop sendiri,yg ko tu,ntah2 nak buat text pun x pandai,pastu nak kutuk2 header orang lak..sedar la diri sket..setakat upah orang lain buat,cucu tiri aku pun pandai la..

4)Marah sbb org xnak masuk blog,sedangkan blog dia tu widget2 lagi banyak dari entry..gatal nak letak kalendar sedangkan setiap komputer ada kalendar dah,lain la kalau korang guna Microsoft version zaman batu..jam pun nak letak,macam xde duit dah nak beli jam sendiri,widget ikan berenang pun nak letak,ape kes ni der...yg paling xleh blah,gambar bf n gf yg memenuhkan blog dia,bukannya entry.kalau macam tu,baik ko buka akaun Photobucket je..senang..bukan org nak masuk tengok gambar bf n gf korang tu..kalau lawa or nsem xpe gak...kang org lain copy wat superimpose dgn Action Kamen ke,Shin Chan ke,nak marah lak..ade otak pikir la der..

5)Nak visitor ramai,tapi setiap kali entry je,citer dia bangun tido,gosok gigi,pakai baju...alahai...ape ni der.,.ko nak wat blog ke diari ?? kalau nak wat diari g beli je diari tu..pastu ko tulis la ape pun..nombor dobi ko ke,jenis darah ko ke,boss ko pakai tie kaler ape hari ni ke,xde sape nak kesah..buat la citer best sket..ni x,asyik citer same je..bosan la meyh..

Dan macam2 lagi ragam blogger yg aku rasa amat lawak..Yang berbuat demikian pastu dia minta nasihat blogger2 lain yg lebih lama,pastu dia ubah,alhamdulillah la..ni yg xnak minta nasihat,still nak ingat dia betul semua..pastu nak membebel plak..X kena ngan aku xpe la,sekali kena ngan aku,lepas ni korang dengar la ramai blogger tutup akaun..haha..kejam2..

So nasihat aku,nak buat blog tu,minta la nasihat.jgn ego sgt beb..aku pun ego gak,tapi aku minta nasihat org lain time nak buat blog ni dulu..ramai blogger yg aku kenal,even dah umo 30++ lebih pun,still minta nasihat dari blogger yg lebih muda..nak ilmu xleh malu beb..Yg susah tu kalau dah bodoh sombong..tu je..

So sekian..Wasalam.

45 comments:

saya bukan tomato said...

huhuhu , sedang memperbaiki mutu blog yg tak seberapa.. ^^

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

Suka no 4

dan suka ayat "kalau lawa or nsem xpe gak."

hahaha...lazer juga cik adik ni nowhhh... =P

Namee Roslan said...

ahaaa..betull saya x suka org letak kotak follow kat hujung dunia. penat nk scrolll..then blog x tersusun! aiippp....malas nk scroll dah.

http://nameeroslan.blogspot.com/2011/04/untuk-lelaki-yang-high-taste.html

jemput baca entry saya :)n kongsi pandangan :)

eddy said...

ooooo....agak kerek gak...hahaha... manusia maa... blog nie pun x mesra netbook user gak :).. huhu..takpe2... jangan marah2...biarlah dowang dgn dunia dowang...yang kite nak serabut2 ape pasai...? rasa nak lawat blog dowang..lawat laa... rasa menyampah...toksah lawat... mudah... :)
.::.

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@tomato-bagus..sama2 kita perbaiki..@cik GK-hehe.laser mau maneh..haha..

@namee-tau xpa..penat uh nak scroll sampai bawah

Jejaka Terhangat said...

wakaka..direct je..tp jaga2 sket farhan..dlm memblog ni bahasa pon kena jaga..kalo dah ready minda yg kuat kalo ada si anon dtg counter..tak kisah la nak buat entry offensive..=)

Alia Azmi ◕‿◕ said...

setuju gila dgn entri niii . bagus bagus ;p

CIK GADIS said...

aku suka yg no 3 tuh..yesza! :bagus

noonaQQ said...

wakaka...paan yg no 5 tu k..yg no5 tu paan pnyer..heehhe

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@eddy-hehe..ok ja ma..

@jejaka-yup..tu la..aku pun rasa macam ayat tu terlalu offensive..xpe..anon datang pedulikan je..hehe

@alia-hehe..bagus2..

@CG-bagus la kalau suka..aku backing ko tu..

@noona-erk ??? grrr. :tampo noona..hheehhehe

►AdamXis◄ said...

assalam... hahaha besh dgr farhan bg ceramah free nie...hek3.haa mcm2 ragam laa kn...asyik nk merungut jer...usaha tak ke mana.atleast tunjukkan usaha sentiasa tingkatkn diri...merungut tuu tanda kalah...mana ade blogger otai,yg otai2 tuu pun die kate, "Aku picisan lagi"... so yg top2 nie adalah blogger yang tahu cara serta kuat berusaha jerlaa...hek3

Cik Ladies said...

da baca semua nye..tapi gambar tu je la tak leyh bla.. hahah XD

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@adam-hoh..sokong adam..hehe..tu la..usaha xnak kuat,hasil nak laju..jenuh la kan..

@CL-selalu macam ni.. :fuh

Siti Safiyyah said...

uii kasaqnye bahase..tau ler saya ni blogger newbie..dot blogspot ja..tak macam kamu..dah berdotcom..ni yg terasa ni..i see u in court! wakaka. :p


betol cakap JT. pasni ko ready2 la kene ngan cik anon. keh3 :lari

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@ss-haha..sengal..xpe..meh la anon pun..nampak sgt pengecut lau jadi anon je komen..haha

Peqaxlol ;DD said...

haha, aku rasa aku tak pernah buat kelima-lima rungutan tersebut..

maknanya aku tak BODOH SOMBONG kan? hehe :P

Khairil said...

Bro...aku sokong ko punya opinion!!!!
jom komen2 kat entry blog aku pulak...

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@peqa-eleh..yeke..x caye la..haha

@khairil-thanks coz sokong..hhe

cik aufa faqihah said...

setuju :D

200 percent

XD, jadilah blogger yg berhemah :)

tengs 4 da info :D

Mss Ieza said...

lmbt komen :P

btl 2..
header pown orang len buatkn..
haha XD

cm bse..
hot n spicy :DD

wanie m'nJ said...

hahahas!!

hamboi2, ganas nya bahasa.
tp.. awok sokong ler apa yg mike listkan tu. no offense!

aien zell said...

best entry ni..terbaik dari ladang..!!hahaha..>.<

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@aufa-ya..jadilah blogger berkhemah..er..kene beli kemah x ?? hehe..

@ieeza-yeah..hot n spicy..

@wanie-hidup misti mau ganas..kakakak..

@aein-yep..mmg kami suburkan dgn baja terbaik dari ladang..haha

MiSs YuU said...

betul.. jadi lah blogger yg brhemah.hehe.. byk lagi nak kene blajo ni.. huhu

fieylif said...

heheh..btl ckp abg 2.. fy selalu baca entry abg..byk bg nasihat..thnx=) kalau sudi singgah la blog kite yg x seberapa ye..kalau ada kekurangan tegur la k..bye2..
www.fashionshawls.blogspot.com=)

Mat said...

Macam biasa, ayat2 ko memang pedas2 la bro. Tapi memang betul sangat2 apa yang ko kata tu. Thumbs up la :)

D i n said...

hoho tahap nas ahmad dah ni haha
sokong 201% :D

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@yuu-yup..kena berkemah..

@fy-thanks sbb selalu baca..hehe..insyaAllah abg g melwat blog fy.

@mat-pedas tu just nak bagi sape yg buat tu terasa sket..nanti pandai2 dia la nk ubah,,

@din-err.sape nas ahmad ?? hehe

AISHA INANI said...

derr, jgn ckp lu tacing gwa komen header lu der?? haa? haaa?

adoi....... sob sob! part header aku sentap. tp seb bek aku tak upah org, so kira selamat laa kan?

btw, betol, malu bertanya sesat jalan.. tehee~

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

AI-haha,.x main la tacing2..meyh..btw thanks 4 da compliment

afiqazizan said...

setuju dengan entri kau der.

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

thanks

izzati wanie said...

amboi...an, marahnyer die...hehe..anyways..nice entri,nice advice for blogger ^_^

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@izzati-thanks..

kaizen said...

ade jugak blogger yg ditegur pas2 melenting...

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@kaizen-tu la..ego tinggi..even kita tegur supaya dia leh jadi lebih baik...dia yg xnak..pastu nak salahkan orang lain

kaizen said...

aku wat 1 entry ni tego newbie pas2 ade lak blogger lame terase siap buat entry free meng-hanjeng aku...follower da 700+ tp...x caye ko leh tgk kt blog aku...

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

alah..diorang tu tercabar je

kaizen said...

tercabar ke?? ego lebey jer...

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

tu la..ego lebey je..konon diorang blogger lama,apa yg diorang buat,semua betul...

insan92 said...

paan ajaq ak erti blog..hahaha...nie nk kne edit balek nie

ainaa.syafiqah27 said...

hahaha.. hanya mampu tergelak.. boleh kew?? jangan marah lak..

All's well said...

hahahaa...btol gak 2, tp paan...cmne plak yang bloger yang bru nk berjinak2 ni???cner nk berblog suh perfect cam paan ckp???

!! Kodet !! said...
This comment has been removed by a blog administrator.
InTaN ♥ RaFiQ said...

i'm a new blogger... bole tunjuk ajar ta??? i like your blog.. na edit blog sendiri pn penin2 jep ... slalu search kt google, tp kdg2 tu wat pn ta jd... huhu... klu ad pape na kongsi tentang pandangan kt blog sy bole tlg post kn kt cbox ye... time kasih.. huhukk... http://lovechocolateblog.blogspot.com/

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !