Wednesday, April 6, 2011

Baik X Payah Jadi Blogger Kalau Korang Macam Ni..


Photobucketassalamualaikum wahai sume2 penyokong blogku...i mish u..haha..jgn lebey2,ada orang marah kang..

PhotobucketOk malam ni aku nak cakap pasal sifat2 dan sikap2 blogger yg pasif,yg mana aku rasa,kalau dia x jadi blogger pun xpa..

1)Sombong

fuh..yg ni paling aku anti sekali..kadang2 tu kalau dah femes,dia mula jadi sombong..xnak bergaul dgn blogger2 amatur atau newbie..kononnya dia dah berada di tahap yg lebih tinggi..Maybe tujuan dia berblog cuma nak belagak dgn org lain je.. aku nak ingatkan,kalau korang ada sikap sombong ni,x payah jadi blogger pun xpa..buat sakit hati blogger lain je..korang setuju kan ??

2)Kurang Ajar

yg ni pun satu yg aku susah nak bertolak ansur..Photobucketkurang ajar..even kita ni berada di alam siber pun,sikap hormat menghormati tu tlg la jaga..maybe korang dah biasa cakap kasar2 dgn kawan2 korang..ade aku kesah ke ?? korang xleh expect semua blogger leh terima sikap korang tu..tambahan kalau korang baru masuk satu group or chatroom.pandai2 la nak hormat org lain yg dah lama ada kat situ..x payah nak belagak otai sbb orang lain sikit pun x heran..

3)Malas Update Entry

hurm..yg ni aku x tekankan sgt la,tapi kalau korang tu nak jadi blogger,jangan la update entry seminggu sekali,maksud aku,kalau xde ape2 halangan la..Sebab nanti orang naik muak je nak letak blogPhotobucket kita kat bloglist..silap2 org unfollow je korang..So rajin2 la update entry kalau korang betul2 niat nak jadi blogger..kalau jadi blogger setakat ikut kawan,baik x payah..

4)Pentingkan Diri Sendiri

yg ni pun susah..misalnya yg letak lagu2 yg memekak je kat blog tu,bila orang tegur,dia kata tu blog dia,dia punya suka la nak buat ape pun..fine ! kalau ko nak sgt pendirian ko tu,ko privatekan blog ko,n jgn masuk2 mana2 komuniti blogger..sebab ko just bagi orang sakit hati je bile masuk blog ko..fikirkan la org2 yg akan melawat blog korang tu..

5)Bahasa Lucah

yg ni pun satu..aku cukup2 BENCI dgn blog yg menggunakan bahasa lucah dalam entry diorang..aku cukup anti dgn benda2 macam ni..bukan nak kata aku baik,tapi dah mmg naluri manusia,dia x suka benda2 kotor macam ni..kalau dah pemikiran korang tu dah mmg lucah,x payah la nak adaptasi dalam penulisan korang..korang leh mencemarkan akhlak org yg baca blog korang tu..manae tau dia naik stim ke baca entry korang tu..x pasal2 je dapat dosa kering..

ok dan macam2 lagi sikap2 yg x patut ada dalam diri seorang blogger..Kita jadi blogger ni sbb nak kongsi pemikiran dgn orang lain,nak saling memahami,bukan nak cari musuh..n macam yg aku cakap dulu,walaupun dalam alam siber,kita tetap satu komuniti,so kena pandai bertimbang rasa la kalau nak orang lain senang dgn kita..

And aku pun nak minta maaf kalau ada terkasar bahasa dgn sesape pun..

Wasalam..Photobucket

30 comments:

fRaMe+LenSeS said...

moga kita bukan dari golongan tu ya.. ;)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

GKSB sombong tak??

mesti la tak kan? hahaha...

sendiri tanya sendiri jawab

kui3....

elyna said...

x tau nk komen pe .. tp nk komen jugak

Lelaki suka di panggil abang ?"

Nurul Afifah said...

yg part malas update n letak lagu tu....aku x stuju sgt..myb xpdan sgt la nak ckp xpyah jd blogger tros...menda..ini kebebasan...mayb dia x update sgt sbb dia just buat blog tu for fun je...n dah mmg blog dia..sukati dye gak kan? but kita as reader...pandai2 la guna hak kita...klik je pgkah tu..

just an opinion.. :)

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@frame-amin..hehe

@GKSB-hurm..ntahla..meh nak fikir jap..hehe..yea...Cik GK baik je..

@elyna-ade jugak macam tu ea ?? :fuh

@afifah-hurm..maybe jugak macam tu..sbb tu saya x tekankan kat update entry tu..sbb maybe dia ada halangan..tapi bab lagu tu,mmg ramai blogger setuju yg mereka x suka blog ada lagu..so pemilik blog tu sendiri xlehla selfish sgt kan..

Siti Safiyyah said...

err..err..aku tak macam tu kan kan? ;p

bab blog ade lagu, aku suke blog aisya jek. sebab lagu dia best dan tak bingit.

fittiariri said...

sokong2...

izzati wanie said...

erm..an..btul ape yg an bgtau bs setuju..tp cam mne lak klau mmg ade yg dke dgr lgu tu??

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

kalau ade yg suke lagu tu,xpela..maybe pasang muzik instrumental ke,yg menenang jiwa ke,xpe..ni yg buka lagu rock ni..aku rase macam nak hack je blog dia..haha

Farhana Jafri said...

i.allah xkn jd mcm tu.. sifat2 mazmumah sume tu.. isyyhh33.. hek3..

jemput singgah ANASAURUS :)

Cik Ladies said...

baca point penting je.. XD
haaah.. tak payah jadi blogger kalau bahas lucah.. rasa nak bg flying kick je.. hahaha

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@farhana-hehe,..insyaAllah.

@CL-point penting je ??? :(

AISHA INANI said...

halamakkk, terasa la point no 5!
tp aku baik kan? kan? hahahaha.

FOLLOW HANG SENANG NAK GOSIP2 LIAR. wakakaaka.

| gad1s s0ypans | said...

gad1s x s0mbong.....
(=

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@Ai-hahah..follow x ikhlas..nak kena ni..

@gad1s-x...gadis baik je..hehe

dakkos said...

smua point2 tu ada kt diri aku ni ...x jd nk buat blog ...

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@dakkos-haha..rileks la beb..pandai2 la ubah..

mizzkechique said...

saya setuju semua di ats...dan yang paling setuju bab bahasa lucah... maaf ckp, kebanyakan yang suke berbahasa lepas ni adalah blogger lelaki... kebanyakan ye, bukan semua.. secara tak langsung yg blogger pempuan bila baca jadi malu... penah tegur sorang ni, nape xguna bahasa lebih elok, tpi dia mcm xpuas hti lak...grrrr

Nur Qaseh said...

stuju.. kdg2 x suka blog yg ada lagu.. bkn lagu x best, tp agk bsg..
tmbh2 lw bka dlm ofis.. huhu.. kacau btol.. hehehe

EYQASARA said...

wooo... garang jugak abg aku ni.. aiseh! hihihi.. ni mst ayah yg ajar.. hahahha... *kebetulan name ayah same.. eksen! hihihi*

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@mizz-yup..mmg ramai laki..n yg bestnya tu,ada sorang blogger yg saya kenal,iaitu laki,selalu gune bhasa lucah dalam entry,tapi readers tetap dia sume gurl..haha

@qaseh-tu la pasal..abesh memekak..x pasal2 bos flying kick..haha

@eyqasara-erk ?? same ea ?? nape mak aku lahir x gtau nih..haha

nur aisya humaira said...

ann..ann..aisya tka macam tu kan????wakaka..:)

Kakkoii said...

terbaek... blog kalau untuk diri sendiri, itu namanya diari.. better privatekan aje haha

CIK GADIS said...

ngeh!!sirius den terasa yg point no 3 tuh..kehkeh2!mentang2 den updte entry sebulan skali jak..sob3! =(

SyedGraphiX said...

aku x sombong. kan kan kan? :)

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@aisya-xdelah..aisya baik je la..hehe..

@kakkoii-haha..tu la pasal..nak buat blog,tapi nak ikut suka hati je..

@CG-hahah..mmg nak bagi ko terasa..haha

@syed-ko ea ??? erm..let me think 4 a while..haha

woot woot said...

syukran ya akhi kerana mengingatkan ^^

sis-haneii said...

xpa la ang dok cuti pnjg nk mngata org malas updet blog plak..
kan lebih baik diam jika tiada apa yg hndak dibicarakan..kang tertulis bnda2 lagha plak

Iera Azyra said...

....hahahaha....bab yg jrang updte tu terasa lak aku....yew lah nk spm thun nie bzy......tu psal sush nk updte blog..... :)

puteri rimba said...

pasal lagu tu saya setuju...selalu blogwalking sambil dengar youtube...
semak laaa...
and saya tak sombong tau....
singgah2 la...masih pucuk hijau lagi nih....mintak teguran dan nasihat dari semua ye....
http://myputeri21.blogspot.com/

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !