Wednesday, March 30, 2011

Lulus Jugak Akhirnya =_=''




assalamualaikum pembaca2 tegar dan pendengar2 setia(ni blog ke radio?) sekalian..kabare ? wes mangan ?? eh silap Google Earth lak..tu siam... ape kabo ? ceat ke x ? lau x ceat g mam ubat..hahaha..

Untuk x membantutkan idea aku,maka aku nak teruskan dgn mengguna bahasa short form aku..haha..perosak bahasa la katakan..eh x..just aku selesa begini..

Merujuk kepada tajuk di atas,kejap lagi aku citer..orang tua2 kata,save the best for the last..miahahaha...ekscelli aku nak ucapkan rasa terharu aku je,pasal lepas aku merintih2 kesusahan(dah macam rancangan Bersamamu da...) dalam entry "Argh!! Aku Dah Nak Naik Gila !!" semalam,tiba2 hari ni UV dan visitors aku naik mendadak..huhu..padahal tu aku saje2 tulis je,nak luah perasaan..and aku xde plak g ping entry tu di seantero dunia macam sebelum2 ni,aku ping kat group fb and kat GengBlogger je..

Tiba2 aku check Nuffnang aku semalam,UV naik da....sampai kul 8 malam tadi,dah ade 196 UV...


wow...ok2,fine..gelak la kat aku..yela aku bukan blogger femes nak ada UV sampai ber'k'2 dalam sehari..nak tengok UV aku hari2 sebelum ni ?? ha ini dia...





So logik la aku nak rasa heppy pun kan..thanks sume yg datang melawat :D

Ok tutup kes,,aku nak citer pasal aku g amik Ujian Qti untuk lesen P motor pagi tadi...untuk semua penghuni Planet Kedah,sure tau katne Pusat Latihan Memandu kat BUkit Wang Malau tu kan ?? yep suma tau..Malangnya hamba Allah ni (aku la =_='') x tawu camne nak g sane even aku dah pergi sane hampir 2K kali dah..cewah nak gune K lak kan..xdelah..cuma dah banyak kali pergi sane ngan kete agen aku..x hafal2 jugak jalan..haha..

Akhirnya aku terpaksa meminta bantuan yg tulus mulus ayah aku untuk tunjuk jalan..haha..malu weh..shadap u ! aku jenis x kuar umah..so aku xtau jalan..haha..ayah aku bawak kete Kembara kat depan n aku ikut ngan motor kat belakang..haha..malu weh..dressing cam Valentino Rossi dah,sekali xtau jalan da...hahahaha..

Maka sampailah aku kat Pusat Memandu tu jugak dgn jayanya setelah ditunjuk jalan oleh ayah aku..hahaa..thanks abah ! :D

Hari ni aku kena buat Qti Ulangan..kahkahkah..kena ulang plak..yang hari tue punye aku x lulus kat brek kecemasan..ape la cikgu ni..time latihan,aku setiap kali brek mesti tayar tu seret gile2 n aku mmg bawak laju dah...dia marah lak..dia kata ko nak mampus ke bawak laju macam tu n brek macam org gile ?? aik ?? salah plak ?? so time Qti hari tue aku bawak la slow sket n brek pun tayar x seret..sekali dia kata slow plak dah..dem tol cikgu ni..dua2 salah,habis xkan aku nak brek sampai terbabas masuk hutan belantara depan nuh..adeh..maka aku gagal la hari tue..haha..kene ulang hari nie..

Nak dipendekkan citer,aku dapat turn number 1 ...adeh..aku cukup lemah longlai kalau ape2 pun kene turn number 1 ni..darah gemuruh dah datang..haha..xpe,aweks2 duk tengok ramai nuh..diorang baru datang first hari nie,so macam xde pengalaman lagi la..so aku yg ade experience ni (experience la sgt) kene la tunjuk hebat sket.hahahaha...

Sekali hujan lebat da..korang tahu la kan negeri2 utara skunk ni dah banjir sbb ujan turun nonstop...ni sume angkara CG..haha..main2 je CG..jgn marah..hehe...so penguji2 tu tanye la kitorang nak buat jugak ke nak tangguh..dengan belagaknya,aku angkat tangan kate nak buat jugak (ini cerita benar =_='')..wa...macho beb kate macam tu dgn aweks2 ramai tengah tengok..haha..so kami pun buat jugak n aku lulus dengan fullmark !! hahahaha..kembang kempis idong eden time terima result tu..amik result SPM pun x camni..haha..

Ujian JPJ lak 18hb April..dem.lambat lagi da..xpelah..leh aku test2 motor baru aku dulu..hehe..so kepada sape2 yg nak amik Ujian Qti lepas ni,jangan takut,korang anggap litar dalam tu mak bapak korang yg punyer..so korang xkan nervous..haha..malangnya risiko kene lempang pun tinggi so hati2..

Sekian sahaja wasalam :D

7 comments:

misS FEeza macho ! said...

baru nak amek lesen motor ke bang :ragu bhahahha lupa ! kau budak kecik ! XD

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

feeza :tampo

time pas SPM dulu aku masuk DQ dulu..bulan 4 baru start buat..sbb tu lambat..pastu bulan 5 dah masuk U ..skunk cuti baru leh sambung

Cik Ladies said...

nsib baik QTI kali niey lepas :hoho

CIK GADIS said...

ehem2!ada nma ai lah...terharu2!*pengsan 5jam*

p/s : bru amek lesen abg jamm..nsib lulus kalo xbersawang lah moto baru..bhahaha! =P

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@CL-huhu..tu la..akhirnya..

@CG-saja nak bagi ko kembang hidong sket..haha..x lepas pun aku leh bawak dah la..aku ade L dah

Siti Safiyyah said...

haha CG memang..dia jampi ape tah menjadi semacam jek. aku syak dia pon jampi gak kat bola hitam dalam pool tu. asyik kalah jek. haha ;p

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

hahahah..sabo je la SS.nanti kan ku tuntut bela di atas kekalahanmu itu..haha

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !