Wednesday, March 9, 2011

LETERAN : Dunia Jijik Remaja Moden


assalamualaikum..

even post kali ni aku nak membebel,stil kene bagi salam...n aku dah cancel name 'an' tu,sbb aku xleh biasakan nak bahasakan diri aku macam tu time edit blog..biasanya aku gune time chat je..n aku nak ingatkan,n3 ni sgt panjang..so kalau korang x berhasrat nak baca sampai habis,baik jgn baca dari awal..aku bukan nak kejar trafik atau ape2,just nak luahkan isi hati aku je..

tadi,aku g makan dgn family,sambil makan tu,tgok la berita kat tv tu..ish..asyik2 berita yg sama..rogol..bunuh..curi..rempit..mengandung..tu je yg tiap2 hari ada kat berita...bosan aku..knape la korang suke sgt buat benda2 macam tu ?? sbb korang buat macam tu la,berita2 yg lebih berfaedah x dapat disiarkan kat tv..macam buaya lahirkan anak kembar ke,saintis cipta alat baru nak membantu manusia ke...dll..

REMAJA.majoriti masyakarat zaman sekarang ni,bile sbut,dngar,atau tulis perktaan 'remaja',adakah mereka akan terbayangkan seorang remaja lelaki yg berkopiah dgn berwajah suci,melangkah masuk ke masjid untuk solat,atau remaja wanita yg lengkap bertudung labuh,sedang membaca buku2 agama di perpustakaan ???? CONFIRM X !!! Habis ape yg akan mereka terbayangkan ??? yg ada cuma remaja lelaki yg merempit dgn lagak ngeri seolah2 dia tu kebal,mengusung anak dara org yg berpakaian macam setan,join parti2 liar,lepas tu buat projek,khayal2,menari macam monyet... hah !! sume tu je yg akan terbayang apabila perkataan 'remaja' ni disebut... x payah nak berlagak baik la..

aku panas hati la tgok org2 jenis macam ni..diorang nak tunjuk hebat ke ape ?? atau dah x syg nyawa sgt,atau mmg dilahirkan tanpa otak ??

REMPIT

yg ni mmg aku hot..ape la yg best sgt merempit tu ?? sbb leh tunjuk gaya hebat ?? aksi hebat ??? korang leh wheeli,wekang,dan segala bagai lagi tu ,korang dah dikira hebat ?? konfirm masuk syurga ??? korang leh usung anak dara org yg x nampak macam pakai baju tu,usung sana sini,korang dah dikira jantan sejati ??? g mampus la der !! ..sikit pun korang tu x dipandang mulia.. org2 yg xde otak macam korang tu maybe la nampak korang ni hebat,tapi bagi org2 yg menggunakan otak yg Tuhan bagi ni dengan betul,korang tu ibarat setan berwajahkan manusia je..motor tu dicipta untuk memudahkan pergerakan manusia,bukan nak hilangkan nyawa manusia..rasanya korang x baca User Manual time beli moto tu..sbb tu korang xtau nak gune moto dgn betul..setakat rempit d jalan raya,sebelah mata pun masyarakat x pandang tau...lau korang rasa dah hebat sgt,g la join MotoGP tu..baru korang tau langit tu tinggi ke rendah..org berlumba pun,ada ciri2 keselamatan,ada teknik sendiri,ada moto yg lengkap dgn ciri2 keselamatan,ada track sendiri,

bukan macam korang..pakai moto pun,kapcai,dah ubah jadi macam rangka bergerak je pun,pastu x pakai helmet,seolah2 kepala korang tu besi tahan karat,pastu lumba pun,kat jalanraya,menyusahkan org lain..kalau korang eksiden,x nyusahkan org lain,aku sikit pun x kesah..lantak la korang nak mati pun,ni x,..bile korang eksiden,pengguna jalan raya lain pun diancam bahaya,kalau x terkena moto korang yg terbabas tu pun,at least korang dah leh bagi kesesakan jalanraya..menyusahkan tau x ???!! nak kena panggil ambulans lak,nak kena angkat badan korang yg dah pecah bagai tu,dgn usus terkeluar,kepala pecah,jijik tau x ???!!! kalau aku la jadi menteri,sape yg merempit n eksiden,aku arahkan sume org jgn buat ape..biar korang mati dalam keadaan yg hina..dah korang yg pilih jalan tu kan ??? tanggung la sendiri..

CLUBBING

ish2..yg ni jijik yg amat..bawak anak dara datang tempat ni..kononnya nak release tension... wak lu release tension !! korang leh teguk kencing syaitan tu tanpa rasa segan n berdosa kepada Allah..korang leh buat dono je..kononnya berani cube sesuatu yg baru,..serius aku rase time ustaz korang ajar yg arak tu haram,korang tido dalam kelas..atau korang xpaham bahasa melayu..maybe la kan..sbb lau korang faham,xkan korang nak buat lagi kan ??? betul x ape aku cakap ?? setakat menari macam monyet tu,kucing aku pun terer..xyah la rasa hebat sgt..korang maybe datang dari kampung kot..x penah rasa enjoy..setakat panjat pokok kelapa tu,x enjoy..sbb tu bila datang bandar,korang nak njoy yg betul2..adeh la..pening aku cari punca perbuatan korang nie..dari korang g clubbing ntah pape tu,bek korang g surau ke,g iktikaf ke,g ceramah agama ke,buat usrah ngan kengkawan ke,bincang isu2 semasa,berkongsi2 ilmu agama,g talaqqi dgn syeikh2 ke,ada gak pekdahnya..

MENGANDUNG

hah..ni khas ditujukan untuk kaum hawa...sbb kaum laki mane ade mengandung,kalau yg besar tu org panggil boroi,bukan mengandung..

apeke bengap nye korang ni(yg terlibat la) wahai pompuan ?? leh tertipu dgn lelaki2 buaya darat ni ?? yg nafsu serakah melebihkan binatang ni...korang x cukup lagi ke kasih syg mak bapak korang tu,yg korang nak cari2 golongan2 ahli neraka ni ?? korang yakin ke diorang ni dapat bahagiakan korang sampai mati ??? pegi mampus la kalau korang jawab ya.. bukan 1-2 kes macam ni,tapi berpuluh2 ribu dah..korang x bace ke kes2 sume tu ?? ha ?? berapa kerat sgt lelaki yg nak bertanggungjawab lepas dah perut korang membusung macam belon tu ?? sebelum buat projek tu,leh la dia janji macam2..akan bersama korang la..akan bertanggungjawab la..akan jaga korang la..hahahahahaha..korang leh percaya janji2 diorang tu ?? mmg bodoh la korang nie..

laki tu nak puaskan nafsu binatang dia je la..bukan dia nak korang pun..sedarla diri sket..kalau korang still percayakan diorang,siyez korang xde otak..sah2 laki jenis tu xleh dipercayai..lepas dah mengandung,perut dah macam belon,die blah la..tinggal la korang sorang2,bersama anak haram korang yg x berdosa tu..bila dah cukup 9 bulan 10 hari,korang buang die kat merata2 tempat..tong sampah,mangkuk tandas,macam2 lagi la...korang dah jadi pembunuh !!! yeayea..best kan jadi pembunuh ?? nanti ley masuk neraka kan,..kan tu yg korang nak dari dulu ?? so bersedia la nak jalani kehidupan yg x diberkati lepas nie..atau kalau korang dah malas hidup,mule la nak bunuh diri lak..lagi senang...kat akhirat2 nanti,x payah susah2 beratur panjang2 nak g Al-Mizan,nak timbang pahala(err..ade ke ?) n dosa(yg ni banyak),korang dapat tiket VIP terus nak g Neraka Jahannam...kan best uh ?? setimpal la dgn perbuatan korang yg xde agama tu..

MEROKOK

hahaha..yg ni sure ramai marah kat aku..ah..lantak ah..aku nak cakap jugak..apeke bengapnye korang yg hisap rokok nie..ada la dalam sejuta kali lebih dah kot korang dengar yg dalam sebatang rokok tu,ada lebih 4000 racun termasuk arsenik,racun serangga,karbon monoksida,yg ade dalam asap ekzos kete tu,dll..... habis nape hisap lagi ??? hahaa..atau pun otak korang terjemah perkataan 'racun' tu kepada 'ubat' kot ?? sbb tu korang hisap lagi..sbb bagi korang,dalam rokok tu ada lebih 4000 ubat...maybe macam tu la kot pemahaman otak korang..hehe..maybe la kan..mane aku nak tau..

aku tgok brader2 yg suke hisap rokok tu,buat gaya macho je bile leh hembus asap tinggi2 je depan org ramai..adakah tu tanda korang rasa hebat ?????? kalau jawapannya ialah 'ya',aku nak gelak kuat2...sbb korang mmg perasan tahap dewa la..meh sini ja gtau... ORG JIJIK LA BODOH....jijik yg amat melihat korang hembus asap berkepul2 tu..leh kawan ngan jin korang ni..dia suke asap gak..haha..kan best dapat kawan ?? kepada pompuan2 yg suka lelaki yg hisap rokok lak,tahniah sbb anda leh dapat sijil wanita paling xde otak,sbb nakkan lelaki yg hidup xlama...owh..lupe2..leh la korang kikis harta diorang kan bile diorang mati nanti ?? ok2..aku ubah statement aku tadi..korang layak dapat sijil wanita paling licik..hahaha...nak kaya cepat la konon..ade sorang gurl yg aku tanya hari tue,dia kate dia suke laki merokok sbb nampak macho....wait2..macho??????!!!!!!!! bhahahahaa....geli pancreas aku dengar...macho wak lu..nampak macam kepala kereta api KTM ade la..hahaha..sori la aku gelakkan ke'macho'an laki2 yg korang minat tu..meh la belasah aku..haha..sedar la laki2 yg suke rokok tu..korang bunuh diri tu..dah difatwakan haram pun,selamba badak je korang stil hisap..kalau aku cakap korang wat dosa,korang marah lak..padahal betul la kan...korang ingat fatwa tu bende main2 ke ?? fatwa tu bukan cakap2 kosong macam yg kerajaan selalu buat,tapi fatwa tu satu keputusan ulama2 n mufti2 yg mengesahkan hukum sesuatu perkara...aku ulang.. HUKUM !!! bukan main2 la der...yg hisap shisha tu pun same,org dah ckap,shisha tu lagi teruk dari rokok,nak hisap jugak...knape la bengap2 sgt korang ni..aku x faham la !!


dan macam2 lagi gejala yg aku malas nak komen..kang panjang berjela lak n3 ni..x larat lak korang nak baca kan...kang rugi lak aku membebel panjang2...aku just bengang ngan manusia2 kat atas tu n yg sewaktu dgnnya...

yup,aku pun bukan baik tara mana pun..nakal jugak..tapi atleast aku x pernah merokok,merempit,n clubbing..jahat2 aku pun,stil aku ingat batas2 agama...aku ulang..aku pun jahat gak..ini just luahan hati aku yg bengang ngan manusia2 x sedar diri ni..sory la kepada sape2 yg terasa...sbb mmg aku nak bagi korang terasa pun..

wasalam

19 comments:

adamzico said...

tenkiu An.. banyak input dapat.. mmg tu la apa yg difikir oleh sesetengah remaja masa kini.. naseb baik saya dah lepas zaman tu.. hahaha..

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

hehe..an lak baru nak masuk zaman tu..same2 zico

FarAh AmiRa said...

hahaha..btw..nice info der..hahah..ske bce bnda2 xpose cm ney

bun said...

sangat best
bace memang berasap sape yang buat
memangboleh terase habis la gua cakap lu

memang panjang tapi best
kesedaran

persoalannye,ade ke orang yang buat macam nie nak bace??

harap-harap ade,semoge sape yang bace tue diberi hidayah
dibuka pintu hatinye -amin-

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@farah-thanks...

@bun-yup...hope2 la diorang baca...supaya sedar

C I K . F Y Z A said...

bila paan mula menulis.. wahhh

miSsh chiOrikA said...

; nice en3 .

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@cik fyza-haha...jgn terkzeut

@missh-thanks :)

Siti Safiyyah said...

penat nak bace :fuh

ok komen aku, semua ni kalau kurang didikan agama akan jadi la macam ni. ade yg buat tu budak2 sekolah agama lagi tapi tulah kalau iman tidak disemaikan di dalam jiwa, maka syaitan dan nafsu lah yg bermaharajalela..nice entry bro..;)


psstt : Perlu ke blogwalking sekarang?

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@ss,tudia,ustazah mai dah..hehe..yup..sume tu bermula dari kurangnya pendidikan agama lah..tapi yg ada pendidikan agama pun ramai dah yg sesat skunk..

Cik Mimie said...

inilah dia setengah remaja zaman skrg...bila ditegur, kata kita mcm2 la..x up to date la, busybody bagai lah..hurmm,xtau nak ckp..=(

semoga kita semua dilindungi Allah dr perkara2 diatas tu..amin..

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

amin cik mimie :)

bun said...

@siti safiyyah

sokong ngan farhan
lihatlah sekeliling
ade agame amal tak de tak gune jugak

same-samelah kite pertahankan islam

-aNyLzA- said...

ayat power..tu mmg kenyataan. Orang zaman skang pk xsampai sesaat...mn yg brk tu gak difollow...bukan utk remaja je..yg dewasa pon 2x5..bertobat la..umah kata pi kubo kata mai...huhu

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@bun,betul tu....agama ada,tapi sape pun xnak ikut..padahal ngaku islam..

@anylza,sama2 la bertaubat.. huhu

SyedGraphiX said...

Stakat ni bebas lagi drpd mnde2 di atas . huhuhu

Nobita Sensei said...

bagus..bagus. semangat macam ni yang kita mau.

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@syed-iyeke....aku tulis sbb ko la..haa..main2 je

@nobita-ya...kita mau yg ni..hehe

nAna fArhAna said...

wAhh..bEst nyE bAce lUahan ati an n!e..nAna un da lmE nAk tLs psAl n!e..tP xt'tLs..skRg n!e..da cAm xdE bEza dAk sEk agAma or x...kdNg2 yG sEk agma ag trUk dAri sEk b!asa...msLh sUme n!e bUkan dtNg dAri Sek mnE2..tP dAri dRi sNdri...lAw xpNdai gUne akAl yG ALLAH bAgi..xlEy nAk jgE imAn kUat2..t'jEbak la...

nAna brU je fOllow pAan..bAce plAk n3 mcAm n!e..da kOmpEm la akAn jAdi p'bAce st!a blOg pAan pAs n!e....bEst....eh..okEy..t'ovEr kOmEn lAk...sOe..w'sLm....=)

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !