Saturday, March 12, 2011

Lawak Hantu : 'Lawak' bagi korang tapi 'Mati' bagi aku


assalamualaikum...

hurm..ape nak jadi dgn dunia blog aku lau tiap2 hari post entry marah2..tapi aku kene tegaskan jgak pasal perkara ni...org nampak remeh,tapi aku mewakili golongan2 yg berkecuali ni,nak tegakkan perkara nie..owh..lupe nak gtau..untuk sape2 yg baru kenal aku,aku nak gtau siap2,aku jenis cepat naik hangin..harap maklong !!

korang penah x...tgah2 syok chat kat fb,ym ke,,skype ke,mane2 je lah..tibe2 ade org bagi link...kate ade benda best la..ape la..pastu sekali korang bukak..mak datuk !!! muka macam hantu disertai dgn hilaian tawa ??? dah la kuat giler die jerit .... tambahan kalau korang buka speaker ke,mau gegar jugak rumah an ?? yup..aku dah kene banyak kali..n setiap kali kene macam tu,siyez aku cakap,aku doakan si penghantar tu mati cepat...yup..aku tau tindakan aku ni keterlaluan,tapi itulah ape yg aku buat setiap kali jadi macam tu..

malam ni..aku still macam semalam..demam panas...selsema..batuk..sakit tekak..n baru je datang petang tadi,pening kepala n sakit dada...dah lama x sakit dada,tapi memandangkan badan aku tgah pesta penyakit,so dia datang sekali...malam tadi lak..gaduh dgn gf n adik angkat aku..teruk punye..aku mmg niat nak msg elok2 je,xmo marah2 padahal mood org tgah sakit ni,faham2 je la,sentiasa x stabil..tapi aku gagal..sbb kesalahan kecik je diorang buat,aku dah marah2 over sampai tengking2..

dah la ayah aku tinggal aku bawak adik je g men bowling..aku x dibawak sebab kene jage umah yg ade mak aku n adik2 gurl yg lain je..tu dah satu hal..bengang dah aku..aku la yg kene kuar g beli lauk makan malam kat adik2...sabo jela...lepas makan,aku lepak2 jap tgok astro..xde bende best...

untuk menenangkan perasaan aku,aku g la kat website chatting kegemaran aku..aku tau..betapa berat pun masalah aku,sume akan settel bile chat kat sane..kawan2 sane sume best2 n ramah2.n diorang layan aku macam dah lame kenal..so aku g la o9...actually hati kecik aku kate jgn o9,emosi ko ni x terkawal lagi..tapi sbb nak ketenangan jap,so aku masuk jugak chat..kejap je.x lame..pastu benda ni terjadi..

aku ade nampak sorang chatters baru ni..namenye aku rahsiakan...biasa la..bila aku nampak chatters baru je kat situ,aku klik la link kat name die,nak g blog dia la..nak usha2 sambil2 follow..seperti yg aku n blogger2 lain selalu buat ....tapi elok2 je link dia tu terbukak,kuar la gambar hantu hodoh yg aku sebut tadi dgn suara yg menggegar umah aku sbb aku connect laptop aku dgn speaker power bass...

ape lagi,aku yg femes dgn penyakit peparu ni,melompatlah terkejut,,,sumpah bukan takut..aku terkejut..n macam yg aku cakap tadi..macam2 la perkataan muncul dalam hati nie..tibe2,didorong dgn pesta2 penyakit dalam badan tadi,campur dgn gaduh dgn gf n adik angkat,dgn tension kene tinggal kat umah,aku meledak la dalam chatroom tu..aku marah la si pemilik nama dgn link siot tu..

yg aku hangin,tau ape dia cakap ?? "aku x suruh korang klik pun".... rasa lau dia ada depan aku,mmg aku lanyak dia habis2san dah...bodoh punye ayat... dah la budak baru..leh berlagak otai lak kat sini..aku yg dah lame pun still rase kecik kat situ...meh sini aku nak gtau ko budak baru,sume chatter kat situ mmg akan klik kat name budak2 BARU macam ko ni,sbb kitorang nak blogwalking la ngok(perkataan yg dia kate kat aku tadi)...nak jumpe kawan baru..yg ko dgn otak yg ko letak kat kepala lutut,dgn pandainye ko letak link hantu tadi..org len letak link blog la ngok..

yap,aku tau..org2 yg normal mesti akan kate aku ni anak manje la,,pondan la,,penakut la,,suke bising2 la,sbb korang SIHAT !!! at least lepas nampak tu,korang akan just terkejut sikit n gelak2...tapi bagi org yg ade lelah,radang peparu,n jantung x kuat macam aku ni,benda tu sekelumit najis pun x lawak...tau x ???!! kalau kitorang(org2 yg berpenyakit) terus mati terkejut lepas tgok link hantu korang tu,ape korang nak cakap ?? korang nak tolong antarkan ke spital ?? ape gune der,org dah mampus pun... n bukannye korang tgah ade sebelah aku time tu nak tolong..atau korang nak gelak ??? wallahua'lam..

n satu lagi yg aku xleh lupe pasal ape yg dia kate kat aku.. "nampak header macam budak baik,,tapi..."..

ok fine !! aku budak jahat !! so what ?? tu gambar aku time form 2...yup..form 1 sampai form 3 aku mmg macam tu..lepas tu aku jadi macam ni..so what ??? ko nak perlekehkan aku sbb perangai aku macam ni ?? xpe2..kat akhirat kite tgok,.,kat dunia x nampak amalan la beb..

dah la..malas nak membebel pasal nie..n ape yg aku tawu skunk,ramai dah chatters2 kat situ benci aku sbb bikin panas kat chatroom tadi..yg si budak tadi ni,x faham2 pasal rules kat chatroom tu..dia ingat chatroom tu bapak die punye..leh wat suke2 hati..bile aku gtau dia bahawa chatroom tu ade owner,dia still buat2 blur bodoh..panas betul la..

so,aku rase x sesuai dah aku nak masuk chatroom tu pasnie..bukan nak meraih simpati...sumpah x..aku x suruh sape2 datang pujuk(mmg xkan ade) aku pun...aku x suruh korang komen berjela2 kat bawah ni..x...aku just nak golongan2 SIHAT macam korang,fahami golongan2 SAKIT macam aku...aku nak hidup lama lagi la der...lau mati awal pun,aku nak la husnul khotimah..mati tgah sujud ke..tgah mengaji ke...xnak la dalam sijil kematian aku nanti,org tulis,"mati sebab terkejut nampak website hantu"... bunyi macam sengal je..

akhir kalam,sape2 nak jadi pembunuh senyap,buat la macam budak tu ye..

wasalam..

26 comments:

cik Ladies said...

erk.. CL pun ad link tu.. oke.CL pun bersalah la kan kirenyer? an saba ye la.. rehat la =)

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

an dah tgok cl punye link tu..tapi x terkejut sgt sbb tgah ramai2 dgn kawan

Misz Nadea said...

no lah my frenz paan.. asal nie.. dah lah..lupakan k.. nnt kalau jumpe dak tuh nad :tembak dia.. oo berani dia buat paan mcm tuh..kami tak kata pun paan penakut.. kami tau terkejut.. nad punpernah terkejut sampai jatuh lappy mujur tak dari tempat tinggi... okey lah jangan majok k.. kami tak benci pun... ada plak ckp mcm tuh... dia kata muke paan nampak baik..haha..dia jeles tu sebab paan ensem hehe :) jom chat... tak pun lepak skype dulu..reles2 :)

CIK GADIS said...

bg aku dua2 slah..dah la paan,tayah marah2 ek.mnusia xlari dri kesilapan kan. =)

p/s : aku pon besa letak gk link sebiji cm siram tuh..hoho! =P

sharina elisa said...

kat bcr ke farhan .. meh sni spe x reti nk hormat mod ni :tampo

~~ytazzizzaty~~ said...

chill3.....marah x bawk ke mna pun.... istighfar byk2...... setiap sesuatu k0nfem ada hikmahnya.....

waniey said...

T_T
an..sorry la lau wni de bg link hantu semalam...sob2..tp mang bukan wni rr yg an ckp 2..ngee..
just sedikit terasa...sob2...sorry yek law de wt an mrh
T_T

Siti Safiyyah said...

heh aku pon geram gak kadang2 bila terbuka link hantu..ramai kot yg buat gitu..siyes mmg lepas tu, aku serik nak buka mane2 link pelik2 kat bcr..ngehh


psstt : Blog Review Assignment 2 Oleh Jejaka Terhangat

echah mashuri said...

heheh..kdg2 bengang gak.tp diaorg nak bergurau ko.:)

intan.maisarah said...

haha
tapi memang tak suka org tiba tiba bagi link
memang tak akan klik
huhu

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

hhehhee..thanks sume..aku dah ok la..semalam emo sket je..tapi bukan tgah datang bulan..aku laki maaaa :hoho

diana said...

sapa budak baru tu??
tu la..kan??
sapa2 kat luar nun kalau nak bergurau pikir panjang dulu.
tak semua boleh terima benda2 gini..
hantu2 ni akak dengan suami pun tak suka benda ni dibuat gurauan..tambah2 kat anak akak..
sekian..terima kasih..

SyedGraphiX said...

hahaha...alaa farhan. saboo3.. sape bdak baru tu? ,meh aku sepuk. wakakka .. errr. jangan hangin kat aku plak

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@diana,huuu.tau xpe..separuh mati saye dibuatnye..

@syed-hahaha..aku bukan jenis hangin x tentu pasal :p

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

lekls lu babe...pepehal tanye dulu..btw, ak pon penah kena...kehkeh..

NurSya said...

didik hati utk bersabar..istighfar la..jgn sumpah seranah..insyaALLAH..xjadik pe2..

rmai dh yg kene cm tu..termasok la yg bg komen ni..heheh..

btw, salam perkenalan :)

nurulatiqahismail said...

a'an...? sape agaknya...
nak kene :tolak :geram :bunuh

haha...sabo jela...
nai pun ada jgak kene...

hana said...

sabo aje la..
hana pn pnh kene gak..
ase nye cam nk bako aje dak yg bagi tu..
aish..

Violet Blue said...

bykkan bersabar..
Violet pon slalu gak kne..
nk2 kalo time2 die suruh carik perbezaan gambar..
kan kene khusyuk lagi tawadhuk tgk gambr tuh..
skali kuar gambar antu dgn suare ngilaian kuat tu, mmg menyumpah ah..
rase mmg nk cepuk2 manusia yg x bertanggungjawab wat link tuh..

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

hehe...tu la aku cakap,mmg sume pernah kene..tapi dalam banyak2 yg kene tu ,berape ramai yg ade lemah jantung ???

MiSs YuU said...

budak cute mcm FITRI UNIC kene byk2 bersabar ok! ^^

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

saye bukan macam fitri la.. =_=''

Anonymous said...

Lawak la...klu sapa yg terkena link tu...memang kne sabo...extra sabo...klu x mmg ada yg panaz telinga kne maki....org yg wat video hantu tu pon mengong plus2...wat keje xde faedah langsung...

Farhan AJ said...

buat kali pertama aku suke komen anon kat atas ni..hehe

icha ica said...

ala.. yg x bepenyakit cam saya pn benci ngn link2 hantu n pic cm siot tu ble dh tekejut kuar la pekataan !@#$%^&*()msti pnye..

Alieza Dayasari said...

hmmmm.... macam2..
sabar2.....

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !