Wednesday, March 9, 2011

Kedah-KL n Kl-Kedah dalam Sehari


salam..

adeh...an baru je bangun tido ni..penat sgt2..hehe..

malam isnin hari tue,an n abg g tido umah nenek..dah mmg turn kitorang nak jage nenek malam tue..abg an pinjam la laptop an nak check dia punye urusan nak balik mesir ni..kang terlepas info penting,susah lak..

check punye check,upanya esok malam die kene ade kat KLIA dah,berkumpul..sbb flight diorang kul 5.30 pagi hari rabu..hari ni la..terkezut dia..n then die kalut2 la ym ngan kengkawan mesir die..bincang camne nak g KL dalam keadaan terkzut2 ni..diorang decide nak beli tiket AirAsia secara online...masalahnya,sorang pun x pernah beli online..so takut ada salah ape2 la..naya..

pagi tue,an n abg balik umah awal pagi..sbb kene kemas2 brg dia dah..sekali ayah datang bilik n kate,kemas2 cepat,nak g KL nie..adeh..kene g KL lak dah..nak antar abg la..sbb xleh belik tiker flight dah..so kitorang pun kemas2 la..then bertolak kul 9 pg..

sampai kat Pendang,amik kawan abg an yg sorang lagi tue..dia nak tumpang..xpe lah kan..sama2 kawan,kene la tolong..then bawak la dia sekali..

kitorang kene cepat2 sbb nak g melwat kak an lak kat UiTM Shah Alam..dia ada kelas kul 5..

sampai Shah Alam kul 4.45..so rush g UITM..dah sampai tu..kol2 dia,tgah bersiap lagi..adehai...tadi org kol suh siap cepat2..pompuan..tau la kan kalau bersiap berapa jam..kami pun duk melangu la kat waiting area tu..lepas dia mai,kami dan sembang sat ja,pastu bawak dia g bangunan kelas dia..kalau diikutkan,dia malas nak g kelas petang tu..n leh kami bawak dia kuar makan..tapi sebab die ada presentation ptg tu,so xleh la ponteng..hehe..

kuar dari UITM,kami g PLaza Alam Sentral..nak sampai Plaza Alam Sentral tu,leh sesat masuk jalan mane tah..padahal selalu sgt dah datang sini lau datang KL..tapi still lupe jalan..GPS phone an lak x dapat signal..adeh..time org nak gune la dia nak wat hal..sesampainya di sana,kitorang solat2 n makan2..pastu g teman abg an beli2 baju sket,untuk kegunaan dia kat mesir sana uh..then terus rush g KLIA..


Bestnye diorang leh bali baju2 mahal

nak g KLIA tu lak satu hal,bukan selalu g sane..nasib baik la GPS aan dah dapat signal..so senang la sket..tu pun tersilap jalan lak..hahaha..adeh..macam2..

sampai d KLIA kul 10..kami x antar dia sampai dalam,just bawak kuar beg,then letas atas troli,n kami bertolak balik...an memulakan tugas sebagai co-driver..sbb nak memandu malam ni,xleh ngantuk..mak n ayah an bergilir2 bawak,ditemani oleh an la..an ni dibawa sekali,sbb leh tahan ngantuk malam je..huhuh..sedih2..xpelah..demi keselamatan kan..

kami g singgah restoran jejantas sungai buloh jap untuk solat n makan2 sket,then terus bertolak balik.kene rush sbb mak n ayah an keje sok nie..lau sampai lewat,xsempat tido,penat n ngantuk lak kat tempat keje nanti..an gune GPS untuk estimaTE waktu nak sampai japgi..tgok2,dia kate kul 4 sampai..ahh..lega...

first,mak an bawak,ayah tido kat belakang..an sembang macam2 la dgn mak,.hehe..macam2 la an cube sembang ngan mak,nak bagi dia x ngantuk..samppai kat Tapah,tukar ayah an lak ganti drive..an sembang ngan ayah lak,sambil2 tu ayah an ajar nak bawak kete..tapi ajar teori je la.hhe...sampai kat Gurun,ayah an dah ngantuk sgt2..so mak an ganti balik lepas dah cukup tido..mak bawak sampai la kat umah..

kami sampai kul 4 pagi..alhamdulillah..tepat seperti dijangkakan..an kemas2 brg bawak masuk umah..bersihkan kete sket2..then masuk bilik tido terus...adeh,,penat sgt..mak n ayah xpela ,ada time tido jgak..an ni,dari kul 11,stay up sampai kul 4(eleh..macam x biasa lak..huhu)..tapi xpela,diorang drive kan,,,so kene la rehat..

ni an baru bangun tido,,hahaha..penat punye pasal..n sedar2,dah demam panas,,huuhu..nasib badan..hidung dah selsema teruk lak..adeh..sekali datang satu pakej demam n selsema,sabo je la..dugaan Tuhan..

jom sume,an nak g mam lak.. bye.. wsalam

5 comments:

cik Ladies said...

nak ikut an !!! jalan je tau :hoho

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

hehe...jom... duit minyak,tol,cl bayarkan..hehe..an drive je

kasih amani said...

senang la bwk an jalan..hahhhaha...jenis xmo tdo..hhahaah

aminah halim said...

salam..nice blog..xknl pun..tp nk follow gak...
so, blog sy bout bisnes,,jemput2 la follow yep..
=)

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

kasih amani-hehe..jom je..nak g mane pun xpe..

aminah-ok..zaaasss...nak g follow aminah

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !