Sunday, March 6, 2011

Blog Review Assignment 1 Oleh Jejaka Terhangat



assalamualaikum semua...
hoho,ni first time aku join benda2 camnie neh..contest ke..ape ke..kira ni la first time aku join...so nak cube la nasib kan,lau bertuah,si towkey header kat atas ni nak promote blog aku kat blog dia..haha..best uh..blog dia dah la femes..leh tumpang sket..(gelak jahat)...haha

ok,di assigment ni,aku(dan sume peserta lain)diminta meng'review' seketul blog(penjodoh bilangan ape ni) blog ni,kepunyaan seorang...ingatkan blog sape,rupenye alah....blog bestfren aku merangkap sifu aku jugak..ala..yg aku selalu citer pasal die la..ni dia.. SyedGraphix !!!

Apa yang perlu korang buat?

1. Buat entri bertajuk "Blog Review Assignment 1 Oleh Jejaka Terhangat".[DONE]

2. Letak header blog Jejaka Terhangat dan linkkan ke entri ni.[DONE]

3. Buat review ringkas tentang blog berikut:[DONE]


SyedGraphiX - http://www.syedgraphix.com


Review simple je cukup. Korang letak 2 point yang best pasal blog tu dan 1 atau 2 point yang blog tu perlu diperbaiki. Kalau lebih pun takpe. Lagi bagus. Ngehh..

4. Linkkan entri blog review assignment korang kat entri ni. Done..[ERR..NAK G ANTAR LA NI..HEHE]


Pemenang dipilih berdasarkan review yang paling best.

hurm..nak start review ape ek...ok,firstly,blog ni penuh dgn kesenian grafik..yela ..tuan die pun graphic designer la katakan..kalau korang tgok blog dia,gelap je..tapi..even gelap pun,ceria sbb hiasan2,header,n widget2 sume nampak colourful...so x la rase suram je bile masuk blog dia ni..n entry2 beliau lak menceritakan pasal macam2 perkara...dari kisah hidup dia,tutorial,isu2 semasa,dll...bertepatan la dgn moto blog beliau iaitu 'Everything in One' yg bermaksud,'semua dalam satu'..



blog beliau ni simple,tapi nampak menarik,sbb beliau pandai menggunakan warna yg sesuai untuk menghias blog beliau..tu la pasal aku sendiri pun selalu g berguru dgn beliau..haha..n blog dia pun dah berdaftar jadi DOT COM..so,hehe..aku rase kerdil la plak dgn beliau..

ok..time tu komen2..haha..excelli(syed jgn marah ye (n_n)),aku rase,syed ni kene lebih menyusun widget2 beliau supaya nampak teratur...bukan maksud aku yg sekarang ni x teratur,cuma,kasi lebih teratur..haha..n kalau boleh,font colour kat entry tu kasi cerah sket,sbb aku ni suke baca entry beliau,tapi kadang2 tu,terjegil mata jugak la kat skrin,nak tengok font dia kasi jelas..haha..rileks syed..jgn marah tau..ikhlas ni..n aku rasa,kat widget 'about me' yg dia ubah jadi 'blog owner' tu,kasi cerita la serba sdikit pasal biografi ko..org nak tawu jugak sape la owner blog cantik ni..hehe..

ok..dah la sket2 aku komen..kang berapi lak si syed tu..haha..Jejaka...err..cukup la kot macam nie..hehe..hope aku menang..untuk korang sume yg nak join assignment si Jejaka Terhangat ni,leh g usha2 kat entry pertandingan beliau kat sini..

OK..akhir kata,Majulah Blog Untuk Negara..haha..

wasalam

7 comments:

SyedGraphiX said...

wat de fish! hahaha. kau kutuk aku! grrr. hahaha. btw, betulllahh ape ko ckap tu :) . lalala~. blog owner tu aku x tau nak cite psal ape..xde ape yg special pon psal aku. hahaha.. demm je. lagi satuu, kaler kat post tu.. kelabu..tp, bila aku tkar putih.. jadi macam menyerlah sangat. sbb tu aku biar kasi kelabu je. hehe. takpe2. nnt aku pikirkan. hik2.

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

hahaha..sory la boss...ok2..tukar cepat,aku nak tengok..haha

Jejaka Terhangat said...

haa..tak tau..pemenang berdasarkan pilihan hati empunya blog gak. hehe..papepon, semoga berjaya yek brader kacak, encik farhan..=p

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

yep..thanks JT...err..x kacak pun =_=''

Siti Safiyyah said...

erkk kenapa mesti komen pasal blog SG?? T___T blog aku tak termasuk dalam assignment korang ke? ;p

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

ss-x...haha

srikandi cinta said...

saya dh follow awk..follow saya balik okey..klik hb saya balik gak.. klik nuffnang saya :) niat sdekah yer..

jom baca entry terbaru saya..pasal org mati bunuh diri.. bru td berlaku

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !