Sunday, February 13, 2011

Terima Kasih Sahabat BLogger !!


assalamualaikum..

aku mula bergelar blogger kira2 bulan 10 tahun lepas...excelli aku dari form 2 ade blog dah,tapi x pena nak aktif...bak kata senior aku,'bersarang'...sejak itu aku aktif menulis post...macam2 genre post aku tulis..ada berkenaan kisah hidup aku,ada berkenaan isu semasa,ada berkenaan tazkirah,humor,dll...

bilangan follower dan pembaca aku bertambah,tapi slow yg amat dow..yg duk baca pun selalu kawan2 aku,mak aku,n maybe sape2 yg kenal aku je...so,aku rasa macam agak rugi sbb penat tulis panjang2 tapi sket je yg baca...

sejak 2 3 hari yg lepas,ada kawan aku add aku masuk dalam Group Sahabat Blogger di facebook...awalnya,aku rasa macam malas nak join,aku mmg xminat sket group2 ni..tapi lepas aku tengok kawan2 yg duk sembang kat situ,seolah2 rapat n saling membantu,aku mula join sama...kat situ ramai blogger2 yg hebat..n dioranh x lokekn ilmu untuk membantu blogger2 amatur macam aku ni..

rasa macam satu family lak dalam tu even aku baru 2 hari dalam sahabat blogger...n ramai yg bagi semangat untuk aku teruskan hobi sihat nie..malah,aku kagum camne diorang leyh wat gathering ramai2 kat luar,mengumpulkan sume blogger2 dalam group ni..teringin la jugak nak join..insyaAllah d masa hadapan..

aku ingatkan bila join group ni,paling sengkek pun dapat kawan baru..rupanya sangkaan aku meleset...trafik blog aku meningkat mendadak...selalunya dalam sehari,ada la dalam 8-15 org je..tu pun kalau ada post baru..tapi hari ni saja,dah 69 org view aku punye blog...rasa mcam suke yg teramat..hehe..n bilangan follower aku meningkat sebanyak 10 org menjadikan jumlah sekarang 77 org..aku terharu la jugak..pergh..mamat ni tangkap sedih lak..haha..xde lah..just rasa kembali bersemangat nak berblog balik

n aku amat berterima kasih kepada Sifu Syed n Api yg banyak tolong aku..n x lupa juga kawan2 yg lain dalam Sahabat Blogger tu...kepada semua blogger2 yg masih berkelana seorang diri tu,jom kita sama2 join Group ni n satu lagi Group Blogger terkenal,iaitu Geng Blogger,di samping meng'femes'kan blog kita,kita dapat mencari ramai sahabat2 baru...di samping bertukar2 pendapat mengenai isu2 berkenaan blog ataupun isu2 semasa...

okeyh..malas nak berceloteh panjang2..nak study Religion in Malaysia..14hb ni ada paper dow..final exam ni..penting2..haha..doakan aku ya kawan2 x lupa juga suma sahabat2 blogger,.

wasalam..

3 comments:

APi said...

ade name aku lah kat situ..
heh..
keep on blogging mate..

SyedGraphiX said...

hehhee. name aku pun ade laa..
ehhh, gudluck dlam meneruskan hobi yg bfaedah ni! hehehe. *aku rase mcm da komen?

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

haha...dah aku belajar dari korang,ade la name..haha..thanks dudes..mmg ko dah komen pun syed

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !