Thursday, February 3, 2011

Memang Kerja Gile...haha


assalamualaikum...

hah,akhirnya aku dapat jua menjejakkan kaki ke umah aku,setelah menempuh perjalan berliku2..haha..berliku la sgt..hehe..ape cerita ni?sat2..nak recall ape yg berlaku kelmarin..

semuanya bermula apabila aku n hafiz g makan tengahari kat UKC Cafe...aku nampak azim,kawan aku yg dulu sekolah kat IKUPA..die pernah mai wat program pertukaran pelajar mai skolah aku sat dulu..budak kedah r..dari situ,berlaku dialoq antara kami..

Aku :azim,balik kedah x?
azim : balik....KOT.
aku :awat 'kot' ?
azim :baru nak p tengok tiket petang satgi...haha
aku :uish..nak join gak la..aku pun duk ingat nak balik ni.
azim :ok..petang satgi kita p tengok tiket ada ke x lagi..

haha..lau diikutkan,aku mmg x balik cuti raya cina ni..tapi rasa ngeri gak la..roommate aku ramai balik..yg duk ada pun duk plan nak g merata...bek aku balik..haha..so petang tu aku,azim,n sorang lagi kawan kami budak kedah,amir,kuaq la p kat stesen KL..ada jual tiket rupanya kat sini,.aku selalu balik kat Hentian Duta ja..lantak r..janji leh balik..

yg amir tu,dia nak balik Kulim,aku n azim balik JItra...sekali dia tanya,tiket Kulim ada lagi,kul 6 punya,,so dia amik terus la..dah dia bawak beg siap2 dah..kami tanya yg JItra,sekali dia kata abeh da.......menusuk kalbu kalimah akhir yg kuaq dari mulut abg jaga kaunter tu; "Habis!!"...

disebabkan tiket bas Plusliner yg biasa abeh,kami try la tnnya yg Plusliner Nice...dia kata ada..fuh..lega la jugak..tapi sekali tanya harga,rm56 meyh...pergh..ni bukan lintah darat ni..ni dah buaya darat..nak x nak,kena amik la jugak..yg amir tu senak perut gelak kat kami dua..mmg siot betul..abeh duit aku..dah la mahal,bukan turun kat a.staq,turun kat butterworth..kena amik bas dari sana balik a.staq lak..mmg suey tol..

kami dua pun balik la,meninggalkan amir yg duk gelak x habes2 ibarat kucing lapaq penampaq..hehe..kmi punye tiket kul 10.30..

sampai kat kampus,aku masuk bilik rehat sat..azim kata malam ni p ngan keta kawan dia..kawan dia mai amik..tiba2,baru nak lepas lelah sat,dia antaq msej kata kawan dia mai dah..amboi..cepat ngat aih..xdan nak bernafas sat..aku pun kalut la kemas baju2 nak balik..malas nak wak balik beg peti yg besaq nala tu..aku wak balik beg laptop,n sket buku2...jap2..buku?????hehe..final dah dekat dow..

sebab awal lagi,kawan dia tu bawak p umah kawan dia dulu..bukan kawan la sgt..tu boss kepada kawan azim uh..azim tu dulu keja ngan dia,jadi facy..boss dia tu buka syarikat consultant...duk wat program motivasi kat skolah2..kami duk la melepak sat kat umah dia..sambil tengok berita pasai kat mesir uh..risau la jugak..abang aku duk mesir dow..tapi dengaq kata dia ok.alhamdulillah la..depa nak start dipindahkan dah..

dalam kul 8.30 uh,kami blah g cari kedai makan..cari punya la cari,suma tutup..amboi aih...cina raya,depa pun nak raya...last2,jumpa la jugak,kedai makan.duk ceruk tuk kun mana tatau..dah la lambat sampai order..banyak benda aih nak halang bagi kami cepat..duk kalut dah nie..tiket mahai ni,selalunya on-time depa bertolak..

lepas makan,kawan azim uh,aku buh la nama dia,amir,pecut keta dia p stesen KTM Serdang,nak antar kami..sampai2 kat sna,dah pukul 9.40..fuh..lewat dah nie..kami beli la tiket,sbb kaunter tu kata train lepas ni kul 9.50,n perjalan 30 minit..sempat la kot..amir tu duk tunggu lagi kat keta dia,takut kami ada masalah ka apa..kami punya la tunggu,xmai2 gak train dia..sekali ada pengumuman kata delay..10.20 baru sampai. hampeh tul..kami cancel nak tunggu,,terus lari kuaq balik dari stesen ktm yg lembab lagi hampeh uh..tiket2 x kira dah..buat souvenier je la..haha

sampai kat amir,tengok dia tenga sembang ngan sorang pakcik teksi..amir suh kami naik ngan dia,sbb dia leh cepat,15 minit sampai la,,tapi tambang pun cepat r..sorang rm14..mmg terbaaaeeekkk ah..lantak r..nak cepat dah nie..kang melayang rm56,lagi naya..

pakcik tu faham yg kami tengah rush tahap rush hour,so dia pun pecut macam F1...kami sampai 10.29..fuh..sempat lagi nek bas..atas bas,aku n azim pakat lawan gelak ja..mmg kerja gila kami buat malam nie..

pergh,,bus ni,mmg pdan dengan harga dia la,selesa gila..macam dalam kapal terbang dow...dapat selimut,siap ada sedia makanan n minuman lagi..patut mahal..haha..ada 'pramugari' lagi sorang..kak tu la yg duk bawak suma benda bagi,kesian dia..bas bertolak kul 10.40...hampeh ke x hampeh korang rasa???? bagi aku,amat hampeh !!!! kami punya la rush hour tadi,takut terlepas bas..

dalam perjalanan,depa buka movie jackie chan..layan la jugak..habes tu,azim tido..aku xleh tido..so aku layan cite korea dalam laptop aku ja..haha..layan la jugak..dalam kul 3 uh,kami sampai kat butterworth..kul 3 beb !!!

agak sunyi r kawasan kat situ..awal pagi kan,mane nak ade ramai org..sekali tengok kat kaunter bus tu,bus paling awal pun,kul 7...pergh...lagi 4 jam..nak buat ape ni...haha..azim tu sambung tido..settle r..aku ni,yg jenis x tido ni,serabut kepala dibuatnya...sume benda la aku buat,nak isi masa kat situ..main rubik's cube,makan,duk ingat2 balik surah yg dah berkurun aku tinggal,even aku sempat habiskan report kimia aku..haha..mmg terbaaaeeek ah..

dalam kul 6.30 uh,aku g solat subuh kat surau,then bas a.staq pun menghadirkan dirinya...hehe..kami cepat2 la naik,sbb bas a.staq dari b'worth ni sket ja..kami bertolak kul 7 pagi..sampai 8.30 kat shahab..umi n abah dah tunggu..fuh..lega..sampai gak kat kedah..haha..kami p sarapan kat stadium then balik umah..weh...ngantuk gila !!!!!

so,ini la kisah aku yg mmg aku xkan lupa..daripada leh balik dgn harga rm45 dgn aman,aku habeh dekat rm80 gak la,keseluruhan nya...bas dari b'worth p a.staq tu rm10 lak..dgn teksi tadi lagi..mmg terbaek ah..nipis dompet aku..

keyh la guys..mau tido meh..qada...hehe..wasalam..

2 comments:

ordinaryguy92 said...

Haha...terbaik punya. stesen KL tu KL sentral ka? perghh...pengembaraan yg sgt enjoy. hu3..

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

haha...enjoy la sgt/...xde..stesen KL ktmb..

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !