Tuesday, February 22, 2011

Ceq Balik Kedah dah Na !!!


assalamualaikum..

pergh..lame jgak aku x wat entry baru..maklumla,final exam semester kan..kena la tumpu study(walaupun aku x study sgt pun..kuikui..)..haha..oh lupa,ada org tanya,alu study mane? so meh aku jawab ea,aku study kat UIAM PJ,kosmetik,eh,kos engineering n sains komputer..pergh..dasat uh(perasan)..hehe..

Untuk makluman sume peminat2 blog aku(err..ade ke ?),aku sekarang telah berada di tanah air...KEDAH..haha..maka,dgn serta merta.........loghat aku bertukar ! pling !

Ceq nak cita ni,pagi semalam,ceq jawab paper chemistry...adeh..subjek ni la ceq paling x suka,even ceq minat(x suka tapi minat ???)..bukan apa,susah kot kimia ni..satgi dia tanya atom,satgi dia tanya valence electron,satgi dia tanya yg nuh,satgi dia tanya yang ni..pening2..ciktom dgn tron legacy aku tau la..haha..

Abeh ja jawab dalam kul 12 tu,ayah aku n abg aku dah terpacak(macam bendera pun ada) kat bawah kampus aku..adeh..laju sungguh depa mai..aku baru nak isi perut..xpalah,makan satgi la,save dwet..haha..jahat2..

So,aku pun mula membuli abg aku dgn suruh dia tlg angkat suma barang2 aku di tingkat 3,bawak turun bawah masuk keta..haha..dah balik dari mesir tu,tlg2 la adik ni noh..huahua..banyak gila barang2 aku..rasa cam ada la dalam 2 lori(padahal ayah aku bawak MyVi ja..)..

Pastu,kami p Shah Alam lak,p culik kak aku kat UiTM Shah Alam,bawak dia kuaq makan sat,kot la dia lapaq kan,duk gigit pokok n pucuk paku lak,naya ja..so kami p la makan kat Plaza Alam Sentral..pastu antaq dia balik,n kami chow kit...eh..chow balik..

Sepanjang perjalanan balik,aku x sedaq apa pun,aku lena ja dalam keta,hehe,maklumlah,tidoq x cukup duk study ja memanjang(padahal ngdap BCR ja..kuikui)..ada la stop rehat makan kat R&R..aku bangun tidoq,sampai R&R,aku tidoq balik,bangun plak,R&R lain plak..haha..mudah sungguh hidup ni..

Sesampainya kat Kedah,abg aku kata aku lena sampai x sedaq apa jadi kat depa..ha?? apa yg jadi..haha..depa kata ada sekali tu,minyak nak abes,stesen jauh lagi,so depa terpaksa masuk kampung mana tatau,cari kot2 ada stesen2 mini..haha..yaka ? x sedaq apa pun..yg aku tau aku celik2 mata ja,aku nampak rumah dah..kuang3x..

Malam tu,aku ngadap laptop je la..haahahah..aku bebas !! dah xdak exam2..pastu mula la duk pikiaq idea nak wat header blog baru..ada la 2 3 org kawan blogger suh tlg wat header untuk depa..hehe..lawak la plak..padahal aku baru ja belajaq grafik2 ni..tu pun Sifu aku ni yg ajaq,even dia muda dari aku la..hehe..ni dia Sifu aku..SyedGraphix..hehe.

Xpalah,buat p la noh..tlg org dapat pahala..so sapa2 rasa nak minta tlg buat header tu,pandai2 la pm aku..cuma kalau huduh,sori la na..hehe..

ok,jom tidoq..penat tadi teman adik laki aku p buat medical check-up..doctot lambat gila,,baru bangun tidoq kot,2 jam gak la kami tunggu tadi...

wasalam.. (n_n)

9 comments:

SyedGraphiX said...

sifuu? adesss.. malu maluuu . hahaha. ape da farhan!! mane ade sifu!!

nur aisya humaira said...

pekatnye loghat ann ni..hak2
pi tidoq2..semayg asar dlu,bnaru tidoq..hak2

garfield88_aini said...

rindu nak balik kedah...

sis-haneii said...

plg syok bca entri psai blek kedah..huwaaaaaaa..nk blek jugakk

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

hakhak...bestnye balik kedah...haha

Manja (let it be my sweet name) said...

selamat hari lahir

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

thanks manja.. :P

TheChekJah said...

nak blek kedah gak.. tp umah sapa ek?? dulu jah pon mengaji kat kedah.. kat changloon nu.. la ni bulih ar speaking2 utara.. sampai ada org kata jah ni org utara.. hik3.. ah.. lupa lak nak wish.. selamat hari lahir.. semoga ceria selalu..

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

hehe..jom la balikkedah..best o...haha...thanks

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !