Sunday, December 12, 2010

Miniature Hang Out

assalamualaikum...

ape khabar sume?sori lame x update blog...agak kebizian sedikit meyh..midsem dah dekat,,,so,kene struggle mruggle sedikit la..ehe..sejak kebelakangan ni,aku selalu cepat letih...xtau sbb ape..maybe dgn limpahan kelas2(kelas2 leh melimpah ke),n dgn cuaca yg asyik hujan je,mengganggu kestabilan fizikal dan mental aku..hehe..sebelum aku mula merepek,aku nak cite ape aku buat hari nie...agak keboringan..

malam tadi,aku struggle sorang2 nak buat tutorial math...aku ni malas study,tp lau dah skali study tu,susah nak stop..aku suke tabiat aku ni..hehe..so,malam tu,aku off facebook,n aku tumpu untuk buat math ni je...memandangkan ustaz g iktikaf kat Masjid Seri Petaling,so aku minta izin dia nak gune meja dia yg sentiasa bersih tu..hehe..meja org beriman,kot2 la ada berkat,senang dapat jawapan..kekekehe..

start lepas isyak,siap dalam kul 2...alhamdulillah..urusan aku malam ni dipermudahkan olehNya..kebanyakkan soalan aku faham n dapat jawapan..syukur..lepas tu,aku men game jap,then tido..hehe./.

pagi ni,eh,silap,mane ade pagi..hehe..aku x tido pun malam tadi..aku layan ngan kawn2 je..pagi tu,prof,amir,n ramzie ade exam Computer I...midsem sudah bermula..tp x la macam kat skolah dulu...agak free la mase die..macam kelas tambahan je..malam pun ade..aku dah janji ngan prof nak kuar hari ni,aku nak g bayar bil P1 W1MAX bilik kami..aku la towkey..depa ni main sewa2 ja..rm25 ja aku letak harga,tapi liat bukan main nak bayaq..suruh ampa guna broadband yg 60++ sebulan tu baru tau..hehe..garang sungguh.,.,

lepas diorang dah abeh exam,aku n prof dah ready nak kuar,lepas zohor tu la..tibe2 hafiy kate nak ikut lak..haha..ikut je la..ada sorang lagi nak ikut..sape???nor?nurul?mas?siti?haha..mengarut apa,,sahabat kitorang dari row yg sama,iaitu Raja Ahmad Kamil..hehe..ikut je la..lagi ramai lagi bagus..kita wat konvoi..hehe..kitorang g tunggu teksi kat depan Jaya One..yg xtau tu buat2 tau dah la..hehe..pakcik tu bwak laju la..kena rm3.80 ja..haha..murah la tu..selalu 4++...kitorang melangkah masuk Digital Mall,supermarket untuk barang2 tech ni..sume ade...huuuummmphhh(tarik nafas)...nset ada..laptop ada...software ada...hardware ada...broadband ada...accessories ada,,,suma ada!..hehe..



Muka2 Duk Tunggu Teksi..haha

aku suh diorang tiga naik tingkat atas dulu,sementara aku g bayar bil wimax kat G level..rm103.65..fuh..leh tahan gak..lau x..rm120 lebih..tapi sbb aku ade baki rm20 dari bil lepas,die carry ke bulan kedua ni la..hehe..save2..lepas bayar,aku g cari thumbdrive yg amir n ramzie kirim...biase la..dah belajar komputer 2 ni,sume kene ade pendrive masing2,untuk antar assignment..aku xde lagi..aku gune external harddisk..haha..

lepas dah beli,aku naik tingkat atas..kesian la aku tengok prof ngan raja..duk escort la hafiy cari headphone.hehe..dah macam ikut mak g shoping je..hahah...hafiy beli headphone yg bapak punye besar..rm50 sharp..hehe..lantak ko lah hafiy..jgn duk memekak dalam bilik sudah..hehe..

lepas tu,kitorang g KFC sebelah Digital Mall ni..lapaq meyh,,,kitorang amik Variety Bucket...sorang rm10..hehe..ukhwah meyh..3 ayam spicy,3 ayam original..aik?ade ayam original?untuk sape?hahahaha..untuk sape lagi,.untuk budak yg xleh makan pedas ni la(pura2 tunjuk kat org lain)..hehe..aku terase agak terhina..hehe..dah naik atas..aku amik botol sos tomato letak depan aku..diorang gelak la...hafiy la over..hehe..aku xley makan pedas dow..jgn la gelak..siot la korang ni..hehe..

tgh2 makan tu,afiq kol hafiy,kate nak join makan gak..aduh,dia still kat UIA lagi..haha..dtg je la afiq oi...meh kita wat kenduri kat KFC ni..sambil duk mkan tu,amik la gambaq sket2..sket ja..x over macam budak2 pompuan..haha..sori noh...





Sempat Lagi Posing Lepas Makan (n_n)

lepas tu,tunggu apa lagi,blah la..haha..suma dah kenyang,hafiy teman afiq(pasangan mesra),haha,p masuk Digital Mall balik..afiq nak beli headphone gak..aku bawak prof n raja balik,ceh,bawak uh,,hehe,,sampai je kat kampus..aku merebahkan diri atas katil...haha..penat meyh...

malam ni,aku nak siapkan report Kimia la..nak kene hantar dah..Khamis ni paper 1st aku..paper Math..nervous dow,,paper ni la plg aku takut..hehe..doakan aku ye..

keyh..jom chow..wsalam..hehe

2 comments:

Anonymous said...

baru tau x leh mkn pedas....
heheheehe....
x perlu nk sorokkan klemahan...
kos sume adew klemahannya sendiri....
hehhehehe.....
good luck for your midexam k....
chayok...

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

thanks a lot.... :)

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !