Tuesday, December 28, 2010

Me n My Unpredictable Holiday..


Assalamualaikum…

Fuh..lame sungguh x update blog ni..yela..sejak2 cuti2 midsem ni kan..hehe..aku jadi malas nak o9..malas nak buka lid laptop aku..n malas nak buat ape pun..haha..
Sesampainya aku d Shahab Perdana..terminal bas kat alor setar..aku disambut oleh ayah n adik aku..kawan2 aku yg lain turun kat jitra..sepatutnya aku turun jitra gak..tp sebab time uh family aku ada kat pendang lake resort..memancing..so,lagi senang lau aku turun kat as..senang n dekat ayah aku nak mai amik..

Lepas dah amik uh,kami balik pendang la…sume isi bilik uh tengah dibuai mimpi lagi..yela..time tu baru kol 6 pagi..aku n eman x tido dah..lepas subuh je,kami layan ps kat tv..haha..abh sambung tido..bila yg lain bangun n solat,kami bawak joran kuar nak memancing la..aku bab benda yg ada kaitan dgn tunggu2 ni aku cukup malas n bosan…nak mmancing tu..bukan kita letak2 umpan terus ikan makan..nak kena tunggu dulu..adus..

Sejam berlalu tanpa tangkapan(aku n eman je)..manakala umi dah dapat sekoq..atih jgn cakap la..selang 5 minit dapat…dah 4 5 ekoq dah..dia jampi apa tatau la..sume ikan besaq2 lak tu..eeee…tension aku..haha..aku ni..bukan setakat jampi..dah baca yasin tahlil suma dah eh..tunggu x racun ja tasik pendang tu..haha..still x dapat..sampai dekat nak tgahari dah pun..stil aku n eman x dapat lagi..umi n atih dah dapat setengah polistrin dah..biaq la..maybe aku x dikurniakan bakat memancing..haha..xkan sume bidang aku nak terror kot..bagi la kat org lain sama..haha..berlagak..

Dalam kul 11.15 tu,kami pun balik chalet..aku n eman pecah rekod tanpa hasil tangkapan..ada sekali tu,umpan aku dah dimakan ikan dah..dah goyang joran dah pun..sekali tengah eply mesej da..haha..padan muka hang.,.pegang nset sgt..terlepas ikan..hehe..

Lepas kemas barang,kami bertolak pulang..aku yg penat yg amat ni,tido je dalam keta..ptg tu kami rehat ja dalam umah..malam tu suma kecuali umi n atih p Sentosa Mall,car inset untuk akak..dia tengok aku pakai nset baru dia pun nak jugak..aku yg minat pasal tech ni la yg dibawak..nak deal ngan towkey2 nset uh..akhirnya..kami sampai kat satu kedai yg agak leh dipercayai..hehe..ada 3 nset yg aku tunjuk yg sesuai ngan kak aku..Nokia C3..Nokia X2..n Nokia X3..sapa2 yg dah baca post aku pasai salasilah keturunan nset aku mesti perasan yg aku pernah guna X3..hehe..kita nak beli nset ni,kita xleh pakai hentam ja pilih nset mana yg berkenan,pastu beli..kena buat kajian n banding harga n spesifikasi dulu..baru leh beli..n sbb kak aku x buat suma tu,so aku la yg dibawak..aku suka kalau nak beli nset ni..aku suka Tanya sampai towkey tu diam la..selalunya lau nak beli,depa akan cerita macam2 la..yg ni bagus..yg tu bagus..depa ingat depa je tau..sekali kita tanya macam2,depa laky g diam..ada sesetengah tu tunjuk muka meluat..hha..biaq p..baru ampa tau..nak tipu xleh la..

Lepas dah tanya macam2 kat towkey tu,kak aku akhirnya nak amik Nokia X3..adoi..nset lama aku..harganya RM450..time aku beli bulan 5 dulu,RM540..barang tech ni mmg cepat turun harga,,lepas tu,kami naik tingkat atas,main bowling..haha..yg ni yg best ni..aku duk main kat Mid Valley selalu ok ja..balik2 kedah jadi apa tatau..asyik masuk longkang ja..haha..adik2 aku n abah asyik gelak kat aku ja..malu siot..xpe2..sekurang2nya ada jugak org yg hargai usaha si Pembina longkang tu..hehe

Pas abeh main,balik la,,n sume tido macam biasa..xde yg meracau..haha
Keesokannya, xde pape yg best pun..kami menjalani kehidupan normal seperti Homo Sapiens (nama saintifik bagi manusia) yg lain.hehe..aku duk perosah moto ja..depa ni kan..aku p u ja.xdak sapa bawak moto..Cuma adik laki aku yg form 3 tu ja g duk curi2 naik(Umi n Abah,harap maklum yg maklumat ini..hehe)..tayar depan pancit lak..nak kena tukar tiub nieh..

Keesokan lagi,pagi2 tu aku n eman ikut abah p beli buku2 untuk sekolah adik2 aku..lepas tu..antaq depa p umah tok..turn depa jaga..hehe..aku n eman duk baiki moto tu ja..kami ni bukan jenis minat2 moto ni..macam tikus membaiki labu la..tapi tau la sikit2 macam nak tukaq tayar tu..dah cabut tayar depan..nak tukaq tiub lak yg susah..last,amik tayar,balut ngan plastic(takut malu org nampak),then jalan kaki p kedai moto..haha..kos tukaq tayar sekali ngan tiub sume RM42..haha…terbang melayang duit hari ni..

Petang tu,aku meluangkan masa dgn adik2 kat luaq..dari hari aku balik lagi depa duk ajak main badminton ngan depa..aku agak malas nak men..paham2 la main ngan budak2 ni..satgi smash sekali,tercabut hidung anak org,aku gak naya..dengan anak jiran2 lain sama main..ayoyo..appa..amma..dah layan sikit2,aku ajak eman main..dia ni,dari dulu nak kalahkan aku badminton..sayang..hajatnya x kesampaian..hehe..tapi..nak buat macam mana..dah suratan takdir..3 set dia kena balun..hehe..lau ngan budak kecik dia selalu buli petang2..saja ajaq dia sket depan budak2..muahaha(gelak jahat)..

Malam tu,aku n eman dihantar ke umah nenek..hehe.turn kami lak..eman main ps ja kat tv..aku plak layan game kat laptop..o9 sat2.pastu tidoq.penat main badminton petang tadi..

Keesokannya,aku n eman bangun lewat..haha..gtau yg tu dlu..pastu,abah mai amik bawak p Aneka Jitra Mall..p main bowling ngan kawan2 eman neh..Akmal Syafi n Izal kot..ntah..x sure nama depa..main 4 game..aku menang 2..eman menang 2..ala..besa la main ngan budak2..aku dapat 184..haha..rentak sudah dating meyh..yg x best lane kat kedah ni,banyak asyik rosak..satgi Nampak la technician dia turun baiki pin n ape tah dalam tu..lau ikutkan hati,nak ja aku baling bola tu bagi kena pala depa..tapi..mengenangkan depa ni cari rezeki halal..baik aku baling kat pala pencuri noh..haha..

Abeh main,aku n eman p solat kat surau Aneka,then turun p Restoranh Hamidah,restoran kegemaran aku time keje jadi cashier dulu..aku order magi goring..haha.menu peberet baru sejak ada café mamak kat uia..haha..tengah duk makan tu..teringat yg eman dah kol kawan dia yg sorang lagi,main badminton..kata kul 3.padahal time tu dah 3.10..dah la depa xdak nset..takut nanti depa duk tunggu lak,kami pun bungkus la cepat2 nasi makanan tu..n lari la redah hujan lebat p Hotel Pj2..dewan badminton..nasib baik la aku n eman pakai sweater yg ada hud…so,leh cover pala dari hujan,,tu pun kena gak sket2..org ramai duk pelik ja tengok..org lain duk berteduh hujan,kami duk redah hujan..ahh..biaq la..hehe..

Sesampainya kat sana,tengok court penuh..adoi..kawan eman tu pun xmai lagi..so kami tempah yg kul 4 n tunggu..x lama,kawan dia mai..la..kawan dia tu junior aku gak kat SMKAK..hafizuddin..anak buah usrah aku gak,,dia mai ngan adik n abg dia..abg dia lak junior aku gak..haha..muda setahun kat SMKAK..

Bila pukul 4,kami start la main..tgn ni duk rasa kebas lagi..main bowling gila2 tadi..dah la aku x bawak kasut..seluaq track pun x bawak..tadi sempat gak p beli time tunggu kul 4..hehe..tengah banyak duit..apa pun jadi..haha..

Dengan x pakai kasut,aku main..haaha…prinsip aku,yg nak main tu tangan,selagi tangan ada,main ja..hehe..hampeh punya prinsip..besa la..rekod tanpa kalah..sat aku geng eman..st aku geng abang din tu..sat lawan single..best gile..lepas gian..kat UIA susah nak main…lau nak main dalam dewan,kena tempah kat pejabat aktiviti plajar..susah ngat aih…last2 bantai court takraw ja..hehe.xde feel..bila dah masuk court badminton betul2,ha,baru ada feel..aku bantai abeh suma..haha..no mercy..
Dalam kul 6,kami beh main..kol abah mai amik..abah kata nak solat n siap2 dulu..so aku n eman p la makan dulu kat warung..order air je..dah nasi tadi bungkus..haha..budget2..

Malam ni,kami buat bodo je dalam umah..xde keje..esok,ha,mula la pembalasan..aku n eman kena escort abah p daftar adik n alin kat sekolah..alin masuk darjah 2 kat skbbd..n adik masuk tingkatan 1 kat smkbbd.skolah atih dulu..hurm..secara jujurnya,aku risau kat adik uh..skolah tu bukan la budak2 bagus sgt2..minta maaf ye kat budak2 skolah tu..maksud aku..aku bercakap dari pengalaman..n aku harp adik dapat survive kat skolah tu..pmr dia mau elok2..namo teruk2..
So,that’s all serba sedikit tentang ape yg aku buat cuti ni..nak kena mula buka helaian2 tutorial dah..wajah lecturer math yg akan melangungkan perkahwinan beliau pada 2 hb ni menerjah ke fikiran aku..haha..I Love Math !!
So long sume..Wasalam.. =)

2 comments:

chocolatecips said...

tasik pendang kt celah mne ye??? xprasan la..

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

kat celah dalam chalet..haha

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !