Tuesday, November 2, 2010

Kelas Sudah Bermula da.....

assalamualaikum..

mase untuk berfoya2 sudah abesh lorh..mase untuk study lak...hehe..

walaupun jadual aku untuk sem 2 ini agak free,sbb Bi n arab aku dah xdak (alhamdulillah)....tapi..kelas2 yg lain masih berupaya membuatkan aku x duduk diam...hehe..xleh nak rehat sgt..duk kat U ni bukan sama macam skulah...dulu,kelas kul 8 sampai 2 pun dah mengeluh...sekarang,kul 8 sampai 6 ptg...otak ni kalau la dia leh bersuara,xtau la dia menjerit macam mana..hehe..

hurm..meh aku cerita pasal kelas baru aku ni...kami laki ada 20 org...ramai tu..yg x best tu,gurl ada 6 org ja..x lawa lak tu...x semangat nak p study (kawan aku yg kata,aku dak pun)..hehe..satu yg best pasai kelas baru aku ni,ramai budak Utara...so,aku leh cakap Utara dgn tanpa rasa segan..hehe..mmg kami la konqer (lau xfaham bukak kamus)...

aku still x kenai lagi sume budak2 ni..ada la sorang dua ja..termasuk Ramzi,budak bilik aku..camne la leh duk satu kelas..hehe..ptg tadi,kami dah mula belajar..kelas Chemistry...adui la..aku lupa abeh dah..lama dah tinggai...kami dah masuk lab..amboi..awainya..xkan Sir ni nak buat eksperimen dah kot..satgi dia suh campuq bahan kimia,aku p campur serbuk milo n air panas tambah gula..x pasai2 jadi air milo..haha...

sekali dia nak ajar Safety Rules dalam Lab je da....aduhai sir...kami bukan budak sekolah la...ish2..ish..ape la ang ni...baguih pa dia gtau..satgi lain jadi,lain ang buat,ang kata dia x peringat lak..hehe..ada la dia cakap dalam sejam..lagi sejam,dia suh p round lab tengok apparatus...hehe..enjoy la..apparatus ke mana,apa ke mana..hehe..

abih ja kelas,apa lagi,balik bilik da..aku p belik buku teks Chemistry dulu..aduh la..buku2 ni,bukan yg nipis2 macam time SMK dulu...sebuah tu,tebal lebih dari kulit naga lagi pun (err..naga wujud ke?)...letak satu dalam beg pun,dah sama berat macam suma buku2 time SMk dulu..hurm..sabo je la..

malam ni..kena tido awal..esok ada kelas banyak..hari Selasa ja pack sikit...hari lain..hehe..biasa la..

jum tido kengkawan..yg tengah duk main PES 11 n Need For Speed (termasuk aku) tu,p tidoq kaih...aku tokak (Utara) laptop ampa sorang2 satgi,naya ja..ehee

wsalam (n_n)

2 comments:

una said...

nice blog... siap ada kat fb lagi.. buat la apa yg patut.. try bagi nasihat apa yg perlu.. tapi farhan.. satu ja... once u r blogging... do make sure that u open up your heart too..
kdng2.. orang komen yg bukan2... buat yg bukan2 dgn post kita..
jadi..cuba lah yg terbaik dlam bersuara menggunakan pena anda..
nice to accidently see your blog. go blogger!

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

wslm...thanks a lot...ni yg lagi bersemangat nak blog ni,,hehe,.,.thanks bagi nasihat yg membina..insyaAllah saye akan laksanakan sebaik mungkin...

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !