Saturday, October 30, 2010

D.E.S.P.E.R.A.T.E

assalamualaikum...

adoi la..penat..baru balik dari jalan2..g enjoy2 jap..nak start sem class ni,otak kena fresh..

balik2 tu,saja la online..nak tengok apa jadi kes semalam...hehe..siyez aku gelak besaq tengok blog budak tu...hehe..desperate sgt nak menang,sampai dia copy tulisan aku masuk blog dia..aduhai la...adik oi,lau x larat tulis bnyk2,xpyh buat blog la...nanti bersarang ja..

ramai yg nasihat aku,suh jangan layan budak sorang ni,.,buang masa ja..termasuk mak aku..tapi2...saja ja aku nak tengok sampai takat mana dia nak pertahankan pendirian dia..hehe..kemaih sungguh dia..susunan ayat yg tersusun rapi...membuatkan setiap mata yg membacanya,terasa indah..lalalala...hehe...tapi isinya kosong...daripada duk cerita pasal hujah songsang dia,dia sambung ngan satu set 'copy' post aku semalam...n then ending dia,dia cerita pasai ayah dia..post jenis apa tu..aku nak tau jugak..kot la mmg fesyen blogger zaman la ni..pelbagaikan genre post dia..nak la belajaq jugak..hehe..

xpe la dik oi...teruskan la usaha nak buat baik tu...aku sokong dari tepi..tepi ja..belakang xleh..hehe..tapi,satu ja aku nak ingatkan,jgn ego untuk terima nasihat...mmg kita amalkan ilmu yg kita ada..tapi..bila ada org lain nak ajar kita ilmu lain,yg berfaedah,terima je la..jgn sebab xnak kalah.terus menerus menolak ape yg org tu nak cakap...hehe..pastu dia hias post dia dgn kata2 nak cover diri...'bukan nak berlagak la..niat ikhlas la..nak menegur la'...supaya sape yg baca post dia,macam sokong dia..hehe..budak2..

aku bukan nak pandang rendah kat dia,,masalahnya..dia ni x faham2 lagi mesej aku dari awal perdebatan kami..

'belajar bagi habis dulu..x pun..cari la ilmu banyak2'

jangan sudah puas aty dgn ilmu yg sedikit tu.ilmu Allah ni banyak...niat awak tu bagus,nak amar makruf nahi munkar,tapi hurm..bila ada org nak bagi ilmu lain,yg maybe nak perbetulkan sikit ilmu yg awak ada tu,terima la ek..jgn ego sgt..

satu lagi,mmg terang2 saya mengaku kat sini,saya ni x pandai nak tegur dgn cara2 lembut ni...saya bukan ustaz...so,jangan la harap teguran lembut dari saya ea...nak lembut2,cari tempat lain..hehe..

dah la..penat x habis lagi nih..kepada budak tu,ingat noh..post saye yg awak copy bulat2 masuk blog awak tu,saye x halalkan..sbb awak x minta izin...n bukan dgn cara yg betul...same la dgn mane2 post saye pun,saye x bagi sape2 pun copy nak letak kat mane2...kecuali dgn izin...tu je..

semoga diberi hidayah untuk terima semua ni ea..mmg kadang2 kita rasa kita betul,dgn ilmu yg kita ada,tapi..ketahuilah..bahawa...ilmu tu banyak..maybe dgn ilmu kita tu..kita betul..tapi maybe dgn ilmu lain yg lebih tinggi,kita jadi salah..so,natijahnya,carila ilmu Allah ni banyak2..

peace no war...sejuk hati aku ada junior yg nak tegakkan ilmu Allah ni..hehe..

wasalam..jgn tension2 noh..nanti naik uban.. :p

2 comments:

RITA NALZA said...

Salam..
hahahaha..tergelak sorg2 bila bca entry nih..nk tgelak kt adik tu..adoii..wujud jgk no org yg jenih tu..tk phm btoi..sy pun nk ckp bnda yg sma..toksah dok layan la adik tu..
sy ada bc entry yg sebelum ni..yg psl adik angkat awk tu..apa yg awk bt tu mmg tk slh..tp tu laa..pyh kita nk trang kt org yg tk blajaq hbh lg ni...tmbh2 klu depa dok bt keras pala depa..lg pyh..mau hempuk ngn batu ja rasa..klu kata ada hammer kt tgn tu..mmg rsa mcm nk ketuk2 ja pala dia..hahah..awt tiba2 rasa mcm sy yg terlebih emosi?=P..mungkin sbb sy pnah jmp ngn org2 mcm ni..tk mau nk trima bnda yg btoi~

P/S:sy rsa adk tu tgh jeles kot..jeles sbb dia tk blh jd adik angkat awk..hahhahaa..*astaghfirullahalazim!tk bek buruk sangka~*

Panjangnya komen sy..=P

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

wslm..hhe..maybe la kot..hehe

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !