Monday, August 30, 2010

What a Wonderful Tiring Day !!!

Assalamualaikum..

hehe..aku nak gelak je bile fikir pasal hari ni..nak tau paseipa,hehe....bace la..haha

hari ini bermula slow...penat aku semalam x habis lagi,so pagi tu,aku membuta je..sahur pun terlepas...nasib baik subuh sempat..pastu sambung tido la...aku bangun balik kul 12 tgahari dah...masyaAllah...hehe..ape nak jadi neh..aku pun online la.."ish,xde keje lain dah budak ni,online je dia tawu...",kata bahagian hati aku yang baik..haha...macam biasa,mesti ade 3 tab je kat Google Chroma aku...fb,blog,last Mlife..haha..tengah2 online fb,aku nampak Syauqi online...Syauqi ni bestfriend ever aku la.....tahap senior,tapi dah lame kawan,macam same umur ja...yang peliknya,aku n Syauqi ni banyak sgt persamaan,tapi satu benda ja beza,ahaha...ape dia?biarlah rahsia.....ok2..dah2..awat cerita pasal dia lak ni..haha

aku start chat dgn dia,saje suka2...awal2nye merepek je..kami mmg,nasib baik x jumpe,kalau jumpe...haha...dua2 jadi giler...tibe2,aku dapat idea nak ajak dia berbuka kat luar..macam ni la sikit dialog kami...

Aku : Qi,jom berbuka kat luaq...
Qi : KLCC...
Aku : Giler....abes duit kot..
Qi : ala...KFC jadi la...
Aku : ...ish...tatau la...
Qi : aku tunggu ang kata 'jom' ja....haha
Aku : jom...hehe
Qi : okeh set !
Aku : nak ajak kimi dak ? satgi merajuk lagi lak,x ajak dia kuaq ?
Qi : ajak p la...
Aku : sat nak kol dia....

lepas kimi dah setuju...

Aku : weh Qi,kimi On...
Qi : okeh...
Aku : weh,aku kena balik sebelum pukul 7..camne ?
Qi : kita tidoq umah pakcik aku kat UM la...
Aku : set !
Qi : sat aku nak kol dia..

lepas 2 saat setengah...

Qi : okeh,dia bagi..
Aku : sat aku nak bersiap...kita jumpa kat KL Sentral..
Qi : woi !! ang giler ke ?!
Aku : awat ?
Qi : KLCC tu dengan kampus aku sebelah ja...
Aku :..la..ya ka?hehe..soe2 (garu kepala sorang2)
Qi : ang sampai KLCC roger aku..
Aku : Baik bos ! (nada Upin n Ipin )
Qi : jenuh ang neh...

aku pun siap2 la,dgn segala perkakas,baju untuk salin,charger nset,spek hitam,haha,fragrance,gel rambut,sikat,glove...haha..macam nak p berperang ja...

aku naik bas "nombot" 12...hehe...sampai stesen Universiti...dari situ,aku sambung p KLCC...ish,berani jugak noh aku kuaq sorang2...kena kidnap mampuih..haha..x kot..sapa nak kidnap aku...x pasai2 x raya dia taun nie...huhu..ganas2x..dalam train tu,aku layan lagu ja....xdak sapa nak sembang..masing2 sibuk melayan perasaan masing2..

sampai kat KLCC,aku cari la Qi...punya la cari...bulan x timbul2..eh.x jumpa2...aku pun kol la dia...takut dia tunggu lama dah...sekali tau dia kata apa ??

"aku dalam bilik,baru sudah solat,nanti aku sampai,aku kol"

hampeh punya budak...kate sebelah KLCC...dia lak yg lambat...xpe2...inni soimun...hehe...aku menyedari waktu tu dah kul 5,aku pun kuar la g masjid assyakirin..masjid sebelah KLCC tu...tengah jalan sebelah tasik tu,nampak ada org ramai2...ingatkan ader sape jatuh tasik ke ape...rupa2nya...ada penggambaran...tapi semua org India je...heroin pun muka ala2 Amitha Batchan..oit,tu laki la..owh ea?haha..silap2...iras2 Karisma Kapoor...lantak korang lah,,aku nak p solat..fuh,bangga kot mak aku dapat anak macam aku...haha..perasan..

Masjid tu aman sgt2...tenang ja aku solat...cuma..yg org ramai 'seriau' nak p bukan pasai apa,,,takut kasut kena curi...aku lak pakai Line 7 ori kot hari neh..haha..biarlah..rezeki d tangan Tuhan...nak hilang,hilang jugak...tawakkal je la..lagipun aku bukan nak buat keje jahat..aku nak p solat ja pun..insyaAllah,x hilang..

time kuaq,aku nampak kasut hijau putih aku masih ada lagi..Alhamdulillah...sbb kalau xde,mmg aku cari walau sampai ke negeri China...uish,tu dah macam hadis menuntut ilmu ja..hehe..

aku pun masuk balik KLCC,baru sgt masuk...Qi kol..dia tanya aku kat mana,aku kata baru masuk dari tasik..dia suh aku tunggu kat tasik..hampeh sungguh..aku pun duduk la kat tepi tasik tu...duk sat ja,Qi smpai..kami amik gambaq sikit,sambil tunggu Kimi..mana la Shah rukh Khan ni..hehe..sori Kimi...dok sat,dia kol...kata duk kat KFC dah..kami pun masuk dalam...jumpa dia,pastu bincang nak p mana...time tu,dah kul 6...aku ajak tunggu kat KFC ja...depa dua tamau...depa kata awai lagi..aku pun mengalah...


Pemandangan Sekitar Tasik KLCC


Qi Dengan Gaya Tersendiri


Err...Ni dikira gaya tersendiri x ?hehe





Sempat lagi posing sementara tunggu Kimi

kami p round la satu KLCC tu...kaki aku dah merayu2 minta direhatkan...aku kata,"sabaq sat ja lagi"...haha...depa bawak aku p merata....sampai masuk kedai souvenier Petrosains kot...lepas tu,g Toy's R Us.....kedai mainan budak2 tu..haha..masuk je la..aku nampak Rubik's Cube jenama Rubik's kot...ori neh...sebelum apa2,Qi n Kimi dah tarik tgn aku keluaq..hampeh punya member...baru nak beli..depa kata buang duit ja...ye la,dah korang x minat....cuba kalau minat,dengan towkey2 kedai tu ampa beli..hehe..dah nasib badan..


Ish...kalau la aku dapat benda neh..hehe


Muka tension,xleh beli Rubik's Cube...



Tudia la..ampa xmau tunggu kat KFC sgt,jom kita posing...haha

dah kul 7.00....aku dah resah ni..aku ajak depa p KFC tadi balik...sampai2 ja,dah penuh org..apa lagi,teruk Qi n Kimi kena leter dgn aku...tudia la,awai la sgt...padan muka kita...pastu,aku denda depa p beratur nak beli..aku relaks ja kat kerusi..nak makan sini mmg xbleh dah,org penuh...ingat nak makan atas kaunter tu ja..tapi takut raya kat spital tanjung rambutan,aku batalkan saja hasrat gila tu..hehe


Resah menanti Qi n Kimi yang p beli KFC...padan muka depa...x dengaq cakap sgt..muahaha

dah siap beli,Kimi ajak buka posa kat tepi tasik...cantik lah...haha...kami pun angkut la semua makanan tu keluaq..fuh ! ramainya...kebanyakannya berbuka dgn pasangan masing2..kami?haish! tudia la..pikiaq pelik...kami ni jenis pentingkan kawan2...haha...ye la tu...kami pilih port yang baik punya..bawah pokok...baik la sgt..hehe...sementara duk tunggu tu,kami merepek la sama2 kami...bukan selalu leh duk bertiga2 macam ni..dulu time aku n depa keja kat Aneka Jitra,selalu la leh lepak2 tiga org kami...la ni,susah..


Owh..KFC...bile la leh aku makan ko...sabo je la
bila dah azan,apa lagi..aku yg Runner dari DQ ni la kena tolak baca doa...ikut je la..sambil makan,kami merepek lagi..otak kami tiga ni jenis version sama....Windows 7 kot...haha...merapu...happy sgt leh berbuka macam ni..bukan selalu...aku yg cepat dahaga ni order dua gelas Coke..haha...mmg x leh blah...





Gelagat Budak2 Three Stoogers Semasa Berbuka


Pemandangan Suria KLCC dari tempat kami berbuka

lepas dah abeh makan,apa lagi..amik gambar la..hehe..hampeh...pastu,kami berjalan bertiga2 g masjis Assyakirin yg aku p ptg tadi...ramai gak ada kat dalam masjid tu..ye la,ade juadah berbuka free..sape xnak..hehe..

lepas dah maghrib,aku n Qi ajak Kimi p main bowling jap...ish2..apa nak jadi kami neh?org p tarawikh,depa nak p main bowling...teruk sungguh..kimi menolak dgn alasan yang tidak munasabah,"aku x basuh baju lagi",,,ceh...


Uish..tengah semayang pun nak amik gambaq ka...amik saja..hehe


KLCC time malam....dari lensa kamera aku...cantik x?

so,kami berpisah kat stesen LRT KLCC...aku n Qi terus p Ampang Point naik bas...dah lama x main neh..aku pun dah lupa macam mana nak baling bola bowling tu..hehe..kami amik 3 game...yg best tu,semua aku menang..Qi mmg tension giler lah...last game tu aku dapat 180...lagi la dia panas...dia ajak tambah..ok lah Qi oi..nanti kempunan lak...tengok2,dia menang game last...amik la Qi...nanti merajuk lak..hehe...


Kimi dipisahkan...korang tengok,tengah turun eskalator pun menghadap kat kami...x sanggup la tu..haha


Aik?..lane je..mane orangnye...haha

tengok2 jam,uish,dah kul 9.45...sempat ke balik UM neh....sekali dalam Train,Qi ajak aku tidoq kat kampus dia je la...erm...boleh la...lagipun,nak p UM dah x sempat kot...kami p la kampus Qi...aku bukan penah sampai lagi kampus dia...

Dari ampang point,kami naik bas balik KLCC...pastu beli tiket train ke Kampung Baru....alah..sebelah je pun...sat ja..sampai2 tu,Qi bawak aku jalan..jauh giler...ish..kampus dia neh dalam hutan ka..aku dah x bawak khemah..haaha..merepek siot..at last,sampai jugak..kampus dia neh agak tersmbunyi...takut tentera Komunis nampak kot..haha..aku naik la bilik dia lepak2 n rehat2 dulu..duk sat2...aku ajak dia kuaq..dia on ja...kami kuaq balik kul 11.40 malam...uish,biaq betoi aku neh...larat lagi ka jalan...."atlet,..biasa la,"kata Qi kat aku...hampeh...yang atlet tu ang ja...aku ni dah la semput..

tapi,kami teruskan jugak ekspedisi kami..Qi kata nak bawak aku p tempat2 yang dia duk besa p..aku ikut ja...Mula2,kami p Jalan Chow Kit...uish..banyak barang2 kot...murah2 lak tu...ni yang menggoyah iman aku neh..hehe...nasib baik aku ingat pesan mak n ayah aku supaya jaga dwet,so aku batalkan niat aku nak beli kasut adidas,battery nset,dll yang mmg x perlu pun..hehe..

kami jalan lagi...p mana lak Qi neh...usha2 sekeliling,dah sampai Sogo...giler..jauh dah neh..tau soalan apa yg aku selalu tanya Qi time kami jalan ???

"Qi,sampai sini,ang ingat dak lagi jalan nak balik?"

haha...nampak sangat takut...biaqla...sesat satgi jenuh...alamatnya,sebulan lagi,jadi pekerja Sogo la kami..haha...minx simpang la..lepas tu,sampai Jalan Masjid India lak...ish..ni macam dari KL p Kedah ni..haha...hyperbola2...

kat situ,kami singgah satu kedai mkan jap..aku bungkus makanan feveret aku untuk sahur nanti...tau apa dia..? panjang dia punya sebutan..

"nasi goreng kampung,telur mata,xnak sayur,xnak pedas...."

haha...hampeh tul...xleh makan pedas rupa2nya budak neh...hehe..syyhhh..jangan gtau org lain..malu2..sambil tunggu tu,aku order la teh o ais gelas besar...dah haus sangat...sekali dia bagi,besaq giler gelas tu....ni kalau bagi kat mak aku ni,leh buat pasu bunga dah..hehe...jenuh jugak la aku nak habiskan...

lepas tu,sambung lagi...ish,kuat sungguh kami jalan...steady lagi..hehe..kalau ikut perancangan,nak lepak kat Dataran Merdeka jap,tapi cancel,sbb aku dah penat..so,kitorang amik turning point,n mula melangkah pulang..hehe..sampai tengah jalan tu,ada la kedai2 gak..sempat gak aku beli spray pewangi,yg lama dah habes...Qi la belik tali untuk matrik kad,ish...sempat jugak dia beli...pastu,x fikir apa dah...terus balik...segenap sel2 kaki aku dah hantar 'mesej' kat otak aku...penat oi...ish,banyak sungguh kredit depa noh..haha...










Gelagat n Pemandangan D Waktu Malam

sebelum sampai balik kat kampus ,kami jumpa Kampus Akademik UniKL,tempat Qi belajaq la..amik gambaq sat sorang satu..hehe..photogenik betul dua2 neh...last sekali,sampai jugak bilik dia..kaki aku dah terketaq2 neh...haha...nasib2...roommate Qi dah balik bilik,tgh wat assignment dia...kami pun sembang2 la ramai2....ramai apa,aku QI,n dia je pun..hehe...sampai lewat malam jugak la...kira x tido la..aku x rasa ngantuk langsung..ntah kenpa..walaupun kaki dah KO...hehe..



Bergambar Depan UniKL


last sekali,sampai la sahur,kami duk merapu ja,tambah2 aku n Qi...kalau jumpa ja,habeh...mmg giler..hehe..lepas sahur,Qi tido,roommate dia tido..aku lak,buat ape?
tanye lagi buat ape..neh! yang korang tgh bace ni ape die...hehe..aku update blog pinjam laptop Qi la..

mmg penat la hari neh..tapi happy..leh lepak2..release tension..esok aku dah kena balik kampus dah...nak kene tumpu study balik...2 hari ni aku juz release tension ja..hehe..

kepada Ummi,Bob minta maaf ye,Bob sentiasa berhati2,x habiskan dwet dgn beli benda x berfaedah dah,xcept main bowling tadi je....jalan pun hati2...takut ada org kidnap anak umi neh...insyaAllah bob sentiasa berfikir sebelum buat apa2...

Legend : Bob-nama panggilan family aku kat aku,yg diberikan oleh kakak2 pengasuh aku kat kelantan..walaupun aku x gemuk..hehe.. :)

nak tawu ape lagi kisah hidup aku lepas neh ??? tunggu ea..

wasalam...huargh..ngantuknye...

4 comments:

zida said...

wah!!!!! aku penah nampak sweater hijau dengan kasut tu! suka gila aku tengok masa tu. ko ke yang aku nampak tu?? wahahha

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

ko nampak katne?hehe..kenape suka gila nampak ? ada pape ea ?..hahaha

fatin said...

laaa...ang knai kimi ka??dia dlu blajaq msak nsi ngan ak tuh??hahah

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

dia belajaq masak nasi ja kat ang...ang tak tau dia belajaq apa lagi dari aku...hehe..mestila aku kenai..kawan sekolah lama...ish3x

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !