Monday, August 23, 2010

Banyaknye Keje...

assalamualaikum..

Disebabkan kesihatan aku tidak lah begitu elok hujung minggu ni,banyak kerja2 aku tertangguh...dan dihimpunkan ke malam ini...esok dah le ade kelas dari kul 9 pagi sampai 6 petang...

yg paling banyak math la..alhamdulillah la newspaper aku dah hantar..walaupun lebih kepada buku skrap..haha..whatever...asalkan siap..time kuiz math sebelum ini,aku demam...so,jawab pun dah mamai2 je...sekali x lepas average....aku termasuk golongan kena wat keje tambahan...adoi la..

malam ni,otak aku sarat dgn formula2 math yg berangkai2,ditambah dgn graf yg dah macam novel dah...komik naruto best lagi *kantoi suda die hard fan naruto*..hehe..so,aku bertungkus lumus menyiapkan keje2 ni...aku ni jenis study ikut mood...masalahnya susah mood tu nak datang..so,sekali dia datang,aku siapkan semua kerja aku..senang cikit..

so,segala mese2j yg masuk aku balas dgn cara yg baik,dgn mengatakan bahawa aku ingin tumpukan perhatian kepada keje aku malam ni.alhamdulillah,semua faham...mak aku dah tegur aku supaya lebih mementingkan study n ibadah d bulan Ramadhan ini berbanding fikir pasal si dia..

syukran ummiku..nasihatmu akan ku patuh tanpa sebarang kompromi...aku tgh duk ligat nak sambung bacaan alquran ku yg dah tertangguh sejak sekian lama..aku dah amat ketinggalan..apatah lagi nak ingat balik 9 juzuk time aku kat DQ dulu..sangat sukar..xpe,,aku akan cuba..

ditambah lagi dgn kesihatanku yg amat tidak stabil sejak dua menjak ni,aku terpaksa melakukan banyak kerja dalam satu masa...aku berpegang pada satu ayat alquran,'sesungguhnya Allah SWT x akan membebankan sesuatu kepada hambaNya melainkan apa yg dia mampu'...maknanya Allah dah tahu kita mampu buat,sengaja ingin diuji supaya kita lebih beriman...begitu sayang Allah pada hamba2Nya..amin..

ok,aku nak kene sambung buat math ni..saje stop rehat jap..tulis2 kat blog kesayanganku ini...hehe..doakan aku lebih bersemangat untuk belajar dan juga beribadah serta perkara2 lain dalam hidup aku ya...

assalamualaikum....

2 comments:

Anonymous said...

semoge chat yer...

W3 ToGetHer said...

hang lulus dulu...br pikir yg lain2 na....

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !