Saturday, April 2, 2011

Gath,Bowling,Jeles,Sedih,dan Malu



assalamualaikum sume orang kampung...yg separa bandar pun kira ok la..kuikui.. ;P

Pergh..hari ni mmg badan aku dah meronta2 mengamuk minta direhatkan..tapi aku marah,aku cakap,kejap lagi kita tidoq,la ni meh nak tulis entry dulu..haha..kesian badan aku kan..sila menangis untuk menampakkan efek terharu anda..haha

Hari ni mmg hidup aku full of everything..chewa speaking plak mamat ni..hehe..ok2 meh aku cerita..sabaq la..p beli popcorn ka apa ka mai duduk leklok nak dengaq aku cita ni..

Hidup aku bermula SEAWAL pukul 12.45 tengahari tadi(kantoi tidoq lepas subuh..haha)..aku bergegas mandi n g solat jumaat...lepas solat jumaat aku ikut ayah aku p baca yaasin kat umah sanak saudara sebelah mak aku lak..aku duk risau dah ni..janji nak g gath dgn Kelab Blogger Utagha hari ni...depa p dah BUkit Wang pagi tadi..yg tu kau dah terlepas..mak x bagi p..hehe..bukan anak mak noh,mmg bahaya tempat tu..so aku xnak terlepas main bowling lak..

Kul 3.30 aku sampai umah dgn ayah aku..sepantas tenuk aku salin baju n siap2 nak kuaq lak..berbekalkan Moto baru aku,hehe,aku memecut ke Aneka Jitra Mall..nset duk vibrate dah dalam poket,ni mesti depa kol dah nie..sabaq sat noh..tengah pecut la ni..haha

Sesampainya(betul ke perkataan ni ?) aku di pintu gerbang Aneka Mall,aku terus g simpan helmet kat toilet ujung nuh n merentas desa menaiki tingkat 3,Bowling Lane..haha..cepat gak noh aku ni..*perasan sorang2 =_=''*..

Aku sampai je kat tempat bowling tu,aku dah nampak ada ramai2 duk berkumpul satu meja tu..sah dah la ni geng KBU..aku baru first time nak p gath macam ni..yg besar2 besaran depa buat dulu aku xleh p..jauh sgt..haha..so kali ni aku xmau terlepas..aku nampak dah admin kami iaitu Cik GKSB,tapi saja malas nak p tegoq..kot satgi dia terkezut terlompat lak,naya ja..so aku msg dia..macam ni la msg kami

Cik GKSB : Kami duk JItra Mall dah ni..

Aku : kat tempat bowling ka ?

Cik GKSB : Ha.,mai la cepat..

Aku : try cari yg pakai sweater kaler putih belang hijau(aku gelak sorang2)..

Dan aku nampak depa suma duk tengok aku sambil gelak2..haha..kantoi sudah..so aku pun dengan muka yg teramat segan ni p la kat depa..daftar2 nak main bowling sume,so kenal2 la sket dgn geng2 Otai KBU ni..aku kenai Hady,Kirin Selama Perak II,Pakcu,Jus(bukan jus limau ke anggur ke tau),Wany,Naqiah,Syakira,Kak Shida,dan ade la beberapa lagi mmber2 KBU..segan sgt2..aku baru first time menjelmakan diri kat gath KBU ni..xpa..belagak cool p lah..padahal muka dah merah macam kena panggang ja..hihihihi..

SO kami pun main la bowling sambil aku x habis duk kenal2 kenalan dgn yg lain..best gak duk ramai2..main pun ramai2..lama2 hilang la sket segan tu,dah sembang2..duk kacau2 depa sket..saja la..paling banyak kena kacau ngan aku si Naqiah la..aku n Jus bergabung duk kacau dia..haha..maaf gambaq xdak,aku x bwak kamera..haha..ada la sekeping ni..aku bagi ampa tengok la noh..



Haha..ramai dak ?? suma baru aku kenal je..

Lepas habeh main bowling(aku n Cik GKSB seri di tempat pertama..wiwittt..hehe),kami p makan kat restoran Hamidah,tempat feveret aku nak makan time keja jadi cashier dulu...kami gabung 3 meja,duk ramai2..orang lain usha pelik ja..biaq lah.. xkacau duit ampa pun..haha..sambil2 tu kami buat sesi kenal2,pastu bincang perancangan masa depan KBU..aku cukup tabik la dengan orang2 kuat KBU ni..depa aktif sungguh..dgn perancangan yg hebat..kelab KBU ni dah ada tshirt,button,sticker...suma aku xdak lagi..huhuhuhu..sbb aku x p last gath..xpa lepaih i cheq tempah na..

N yg paling aku tabik ialah depa nak daftar kelab kami jadi NGO,,perghhhh..mantob arh..dengan kad ahli,ada forum sendiri,n mcam2 lah..mmg aku support giler2...n time yg paling aku segan ialah time nak order makanan..sapa yg kenai aku mesti dah gelak dah..menu aku ni mmg buat aku segan.. Nasi Goreng Kampung + Telur Mata,xnak sayuq xnak pedas...hahahah..malu weh..muka dah merah..depa gelak sungguh2 la..haha..biaq la..aku xleh makan pedas,satgi muka aku jadi hulk warna merah..haha..

Lepas habeh makan,kami bersalam2 salaman n beredar balik..aku pun balik la,tunggu apa lagi..dah penat giler ni..

Sesampainya di rumah,depa suruh siap2 lak,malam ni nak kuar main bowling...ha ??? bowling lagi ??? aduih lemah longlai lutut aku..aku pun p la salin baju nak kuaq pulak..

Kami p kat Sentosa.actually kami mai sini nak teman mak aku beli Apple Ipad..pergh..mak aku ni duk mengidam lama dah nak menatang ni..aku sebagai Technical Advisor dalam rumah ni kena la ikut,haha,satgi mak aku kena tipu lak dgn salesman tu..sambil2 duk sembang ngan salesman tu,aku macam biasa la,haha,tanduk dah tumbuh tu,aku tanya dia macam2 pasal ipad n Samsung Galaxy Tab tuh...mak aku berkenan Samsung Galaxy Tab lak..harga dia cecah RM20 ratus woo..gile kentang mahal..last2 ayah aku bawak kuaq kad kredit n settle..adeh..hujung bulan ni jenuh bayaq la..jelesnye aku..nak jugak Samsung Galaxy Tab tu..xpa,aku rileks ja..duk tau dah,balik rumah nanti aku jugak yg pegang..pastu kena ajaq mak aku camna nak guna..selalu camtu la..N97 Mini mak aku tu duk rasa macam nak dapat kat aku dah..hahaha..

Pastu p naik main bowling lak..aku dah x berdaya dah..x skor tinggi2 pun..duk ingat nak bagi ayah aku menang ja malam ni,tiba2 adik aku Alin yg darjah 2 tu,semacam ja semangat dia malam ni,ada satu game tu,dia buat strike 3 kali,1 strike besa n 2 lagi double..wah..gile kentang ni..last2 dia menang game tu dgn 145 markah..wuish..ni rekod peribadi dia..haha..aku dapat 129 ja..jadilah tu..tangan duk ketaq dah ni..dia punya la seronok..padahal baling guna dua tangan..nak tengok dia ?? ha ni dia adik aku tu..aku bagi beserta markah dia..


Kecik ja Kan ?


Tapi Markah Dia yg Atas Sekali tu.. =_=''

Yg paling x tahan nak gelak tu,kat game last,ada sekali tu,camna xtau aku leh terjatuh time nak baling..aduh malunya..dah la sebelah tu aweks2 ramai...siap terangkat lagi kaki..jatuh terlentang lak tu..hahahaha..malu woiiii !!! merah muka ni Tuhan ja tau..haha..cover2..depa bukan kenai aku..haha..

Time nak balik tu aku duk gelak sambil duk tahan ngantuk ja..penat sgt dah badan ni..so aku gagahkan jugak badan ni nak update entry n aku nak tidoq dah..babai suma..wasalam..

14 comments:

fRaMe+LenSeS said...

weyhhh beshnya Farhan. jelesh2..

nora amila ghazali said...

hahhahaha jeles2... tak tahan betul yang last tue.. jtuh plak... haha

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@frame-jeles ?? kalau jeles yg lepas ni kena mai la..haha

@nora-haha..tu tanda penat sgt dah la tu..

♥yaya budak suka embun♥ said...

hahahha..tak tahan baca. w/pn kami tak bapa kenai ampa, hahahaha..nk huluq salam pekenalan gak la kat wrga kbu. hahahaha

*kami lagi tak penah join gath kbu. agak2 kalau join, mau pensan 3jam dulu.hahahaha*

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@yaya-hahaha..gelak dulu noh..xpa2..lepas ni kita jumpa la

Muslimah Optimis said...

heheheh.. akak paling suka ayat last tu.. depa bukan kenai aku.. hahaha.. kata2 yang akak selau pegang..sebab tu boleh buat hati keras..hihihi.. boleh buang perasaan jeles tu..hehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hahaha....

best nowh....

cian jatuh mesti malu tak sangka dah tu haha

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@muslimah-haha..saya pun berpegang pada kata2 tu la..biaq saja..

@cIK gksb-haha..malu gila2 dah tu..habis penat la kira..

cik fza said...

bestnya.
tak dapat join lg.

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

hehe..mmg best.,.

MAKCEK bukan NENEK said...

hari ni p men bowling lagi bg cukup sehari 2 kali . heheh

shahjiehan said...

to dia..syokkkK!!!

jom baca dan komen 10 Fakta menarik. nk ikot jgk!!!

~Kirin Selama Perak~ said...

:)

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

@makcek-haha..paihtu xdak tangan dah..

@shah-ha..tau xpa jeles.haha..

@kSp-amboih.senyum ja ?? haha

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !