Saturday, March 26, 2011

Memancing Guna Umpan Handset



assalamualaikum..

korang penah x dengar orang memancing guna handphone sebagai umpan ?? x kan ?? well aku la orang pertama...huk3x...

aku n family datang memancing kat kawasan feveret kitorang iaitu Pendang Lake Resort...duk la semalam kat chalet..petang semalam aku dapat tilapia merah besar..so pagi ni semangat la nak memancing lagi...

pastu aku ni kan jenis malas nak menunggu2 ni,so sambil2 mancing tu,aku msg la..msg dgn sape x payah tanye la..hehe...joran tu aku letak tepi je la..dah berhayun2 nanti aku sentap la..

tiba2,joran tu tersentap kuat giler...aku yg memang jenis suke terkejut ni ape lagi,terus tercampak nset tu dalam air...siot betul..aku pun panik la..aku terus masuk dalam air tu la..x fikir dah pandai berenang ke x..nasib baik la kawasan tepi tu ade macam pasir sikit2...so nset tu x tenggelam ke dasar tasik la..aku pun leh la amik handset tu walaupun dah tenggelam sumenye..

cepat2 aku buka sume nset tu dari skrin sampai ke battery,nak jemur...tapi skrin tu semakin lama semakin kelam dan akhirnya,padam..huk3x..nak nanges kot tengok drama nset aku tu..last sekali dah xleh on..arghhhhhh..aku nak giler!!!!

joran tu pun dah terjatuh dalam air..ah lantak ko lah joran...aku g amik joran tu,mata kail dia dah putus.padahal aku x sentap pun tadi,.ntah2 ikan jerung ke yg makan umpan tu..arh..pedulikan..aku terus bawak nset aku masuk bilik...hurm tapi dah xleh buat pape...

maka tamatlah riwayat Nokia 5800 XM yg banyak berjasa kepada aku ni..



so nasihat aku untuk korang sume,time memancing,jgn bermesej..sekian..wasalam..

16 comments:

•●imstillovemylife●• said...

hahaha ! padan muke !
turut simpati<<<<<<<

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

turut simpati tapi padan muke ??? hwuua.....

Siti Safiyyah said...

erkk habis semalam tu mesej ngan aku gune enset mane? opss terkantoi lak ko mesej ngan aku..hahahaha ;p

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

tu semalam la syg oi...yg aku cerita ni pagi tadi.. =_=''

Norashiqin Kamaruzaman said...

kesin nye paan... XD

Jejaka Terhangat said...

sbnrnya masa hp tu dah basah. terus2 off cabut bateri bagi elakkan litar pintas. pastu keringkan pakai hair dryer..jgn terus2 on masa litar dia tgh basah..

papepon, try bogelkan semua dlu henpon tu..keringkan btol2..pastu baru pasang n try on balik, tgk camne..kalo still tak bleh..mmg dah tak dapat diselamatkan la..

kasih amani said...

ciannyaa...xpa2 bleh bli yg bwu...huhhuhu

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

jejaka-mmg tu la ape yg aku buat..aku bukak semuanya dah..skrin..battery..skru2 xleh bukak la,,aku x bawak star screwdrive...hurm...pastu balik umah tadi dah keringkan gune hair dryer...skunk dah ok..

mOoN said...

wah...bangga ikan2 kat kolam tu dicop sebagai ikan high taste...yalah,, umpan hp tu geng...hehehhe

Cik Ladies said...

hakhak,, paan suka buat lawak XD..da mancing2 pegi main msg.. lepas tu , yang tak leyh nye biler joran da tersentap tu boleyh plak tercampak kan EX tu.. ksian nye la pnyakit paan ni..cepat terkejut..

SyedGraphiX said...

adoii..takziah buat henset ko ye abg jam! aduuhh.rugi siot. aku pulak phone masuk dlam mesen basuh. tp x tamaat lagi riwayat. Alhamdulillah :')

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

yeahhh..nset aku hidup balik..haha

izzati wanie said...

Aduh..mcm mne bleh baling henset ni...dasyat2..pape takziah..n cepat2 la beli henset baru...:p

p@kcikLie / mamadiana said...

minat nye sal xper...tp kalu da jd cmni mau trauma ..kene cari enpon baru dulu la...

Ratu Borak said...

Nangis tak berlagula ye...huhu..

oli-go said...

hahahaha..hadoi..lwk la ang ney..kita boleh geng (cpt terkejut)

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !