Friday, December 3, 2010

Hari yang Amat Penat (u_u)

assalamualaikum semua...

fuh...penat sungguh hari nie....besa la kan,jadual aku sem ni,even agak x padat,tapi,subjek2 dia tu leh wat otak separuh retak jugak la...aku kalau hari selasa n khamis,mmg full jadual aku...

tambahan lak,hari ni,ada kuiz math n kuiz kimia...aku takut sgt2 pasai kuiz math ni..sbb aku tau,aku ni agak lemah sket math sem dua nih...malam semalam..aku n roommate aku,amir,ramzie,n ustaz,sama2 study math,dari lepas Isyak sampai kul 4 pagi..non-stop..bayangkanlah...tepu abeh otak..tp tu la,berapa soalan sgt la yg leh kami buat..ada la dalam 8 or 9...sbb satu2 soalan tu,bukan memakan masa,tapi memakan otak...

kul 9 pagi tadi,aku start dgn kelas komputer 2,sepatutnya kelas sejam ni ada hari jumaat,tp kami bincang ngan madam tu nak ubah p hari ni,supayan jumaat free...kami buat C Program guna Bloodshed Dev C++,software programming yg amat fundamental...dulu aku x suka,sbb aku ketinggalan,tapi la ni aku jadi suka sgt2..hehe..sbb best woo..buat program sendiri...aku sempat buat 3 program,dari 4 problem yg diberi...penat gak otak meyh..

lepas tu,koi 10,ha,kuiz math..kami belajaq tajuk Vector sket dalam 40 minit,n then buat kuiz math..ya Allah,serius aku habaq kat ampa,susah giler2....soalan satu pun aku dah blur,padahal semalam dah buat soalan nih..rasa macam nak nanesh pun ada...hurm..soalan 2,macam nak bleh,tapi xleh..hwuaa....macam na neh...last2,aku hentam ja lah,yg mana aku yakin..nak buat macam na,tiba2 jadi blur...

lepas dah kecewa dgn math tu,aku balik rehat kat bilik..aku rehat sungguh2 la ...otak dah jamn neh..mau ja rasa nak ponteng kelas ptg..tp gila la kot,ada ka plak nak ponteng...buat rugi diri sendiri ja..dah la ptg ni kelas komputer 2 jam,n kelas kimia,kuiz kimia la.

lepas dah makan tghari,n solat zohor,aku n ramzie bergegas ke kelas komputer..dah la kelas tu kat tingkat 4 uh...dorm kami dah la tingkat 3...turun tingkat 3,lintas padang,lintas mahallah UKC,panjat 4 tingkat lak..adoi la..skru2 kaki aku dah longgaq neh..bila2 masa ja leh rebah...hurm..sabo je la...

kelas komputer ptg ni lagi boring dari pagi tadi..mmg la belajaq pasai programming jugak..tp,dgn otak n badan yg mmg letih sgt2 ni,hurm,madam ajaq apa pun kami dah xleh tumpu dah...aku guna 'kami' tu,sbb mmg suma kawan2 aku pun penat gak..tengok muka sorang2,alahai,macam tenuk x cukup vitamin C ja...aku pun sekali..haha..lawak je meyh....

lepas kelas komputer,kami p kelas Kimia lak...dengaq kata kuiz kimia batal..harap2 la betul...kami menanti kedatangan madam dgn penuh debaran..bila dia masuk,tengok dia bawak beg dia yg besa ja..xde stack kertas banyak2 pun..hehe..petanda baik neh..n dia umum awai2 lagi yg kuiz batal lagi.l.sbb soalan masih x siap..fuh,kami jerit satu kelas...hehe..best2...lepas tu,dia sambung ajaq tajuk atomic structure yg hari tue...hurm..kami ni,dah mmg tired sgt2 dah,sgt2 dah...aku bukan ngantuk,just,otak ni dah penat...bila otak penat,apa pun x masuk...madam macam faham keadaan kami,n lepas sejam belajar,dia bagi kami balik awai sejam..fuh! sayang madam !! haha...lega rasanya

time balik tu,hujan lak,aku n ramzie berhujan lagi la balik ke kampus...sabo je la...sampai2 ja kat bilik,aku rebah atas katil..penat sgt2...aku mandi,o9 sat,modify blog aku sat,then p makan,...malam ni,kami main ja game puas2..release tension gila2..main Need For Speed ramai2 guna LAN...layan meyh...rasa hilang suma masalah uh..hehe...

esok,nak rehat,n maybe Sabtu ni nak kuaq main bowling ngan kawan2,..lama dah x main..hehe..insyaAllah..

keyh,jom tidoq suma..yg ada kelas esok tu,tidoq awai...haha...

wasalam (n_n)

2 comments:

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !