Sunday, October 10, 2010

Malang tu Berbau...Tapi Aku Tengah Selsema SO ?? padan muke...

assalamualaikum..

aduhai..malangnya nasib aku hari ni...nak tau kenape ?? check this out ... ---->

sesudah menunaikan solat subuh ( nak gtau Subuh x kantoi la tu ),aku pun bercadang xnak tido...so,aku pun jegil ( loghat kedah ) la kat ruang tamu umah aku...duk tengok alin n adik duk kelam kabut duk siap nak g sekolah...depa ni memang macam ni..semalam rileks je tengok tv,pagi ni baru nak kalut cari tudung la , ape la...yg alin lak,duk nangis pasal tudung dia..dia kata tudung tu bukan tudung yg dia duk pakai selalu..so,dia xnak pakai...jam dah nak dekat kul 7.30 dah...abah duk marah dah,depa ni lewat dah pun..kami duk pujuk dia,dia xmau pakai jugak..last2,abah suh dia duk umah je la..aku lak kena jaga dia..aduhai la ...ape la nasib...aku suh dia duk dalam bilik je,,no laptop !!! hahaha !!

x habis dengan tu,atih lak kol..suh p antar buku2 dia lak..ade yg dia tinggal..aduh la adik2ku,knpe la korang ni suke nyusahkan betul ??? ..nasib baik la aku abang..lau aku abg sulung,aku gantung diorang sume kat kipas dah..huhu...

dalam kul 10.25 tu,aku dah kuar nk g antar buku2 atih,aku suh alin duk diam2 dalam umah..kunci pintu...so,aku pun naik motor g antar..nasib baik time aku sampai tu,dia dah tunggu dah dgn upah...hehe..topup rm5..saja ja..aku bukan sampai xdak duit sgt dah nak topup,saja nak bagi dia beringat lain kali (alasan ja tu)...

time nak balik,aku ingat nak singgah kedai akuarium kat belakang Yawata tu sat...nak tambah ikan2 aku kat dalam akuarium tu...banyak yg dah KO....sedang elok aku menyusuri jalan belakangh tu,ader Unit Trafik Polis lak buat block...aduh la..time cam ni la diorang nak buat..bro tu dah la kecek klate...nak marah2 aku lak..aku mane de buat salah pun...dia tanye mane lesen...aduh,aku baru teringat,lesen aku baru 2 hari lepas g antar renew...aku gtau la dia..dia tanye mane lesen lame..eh polis ni,aku luku pala satgi,dah g renew lesen,lesen lame tu ade kat ejen lesen tu la,aduh la...dia x caye lak..x psal2 aku dapat 'surat cinta' ...haha..kena la saman...

kawan2 cakap,lau kene saman,minta maaf kat dia,even kita x salah,pastu janji x buat lagi dah..masalahnya,diorang gtau lepas aku kene saman dah.. NO USE BRO ... lagipun,kan aku ni jenis ego..malas lah aku nak g merayu2 ape lak tu...lantak dia r..huhu..teruk betul aku neh..nak buat camne lagi dah..saman tetap saman..slogan biasa polis2 neh..

esok,aku kena g minta balik lesen aku,n g pejabat trafik dgn ayah aku untuk sesi rayu merayu neh..terpaksa la aku rendahkan ego aku..xpelah..jenuh nak bayar rm300..dah la duit akaun tabung haji aku dah dekat kering dah...beli laptop baru ni..ayoyo..

tido dalam kesedihan..huhu..

nite semua...wasalam..

2 comments:

kasih amani said...

mmg kelakar la...kihkihkihkihiih

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

hhe..kelakar la sgt...ana yg kena bayar tu..

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !