Saturday, October 9, 2010

DAPAT LAPTOP BARU WEYH !!!

assalamualaikum..

hari ni,aku suke sgt2...hehe..mane x nye,impian aku nak ada notebook ( bukan buku nota da ),iaitu laptop sendiri,akhirnya tercapai...ye la,taun depan aku dah masuk sem 2...so,ada subjek nak kena guna laptop..programming...

malam tadi,kami p la Sentosa....aku cari jenama Dell atau Compaq,tapi semuanya xleh on..depa kata battery habeh semua..ingat aku senang nak kena tipu kot...aku nak beli benda2 tech ni,aku tanya spec dia sampai berbuih mulut seller tu,baru aku beli..depa ingat nak tipu aku senang2 ka..so,aku x jadi amik jenama tu..

last2 aku p satu kedai ni..semua laptop acer...aku x minat sangat acer ni..tapi ada satu tu..menarik minat aku juga...spec dia superb gak...acer aspire 4741G...fuh...500gb hardisk,2.40Ghz speed,2Gb RAM,ada graphic card,nvidia siap,intel i5,dll....aku pilih yg ni terus la..sementara duk tunggu depa install macam2 tu,umi n yg lain naik atas main bowling dulu..aku ja duk tunggu...


Ni Dia Laptop Baru...kantoi tengah update blog..haha

lepas siap,aku naik atas join main bowling..aku main2 ja..dah otak duk dalam laptop dah..hehe...

malam ni,aku setting la laptop ni..haha..best2..

jom weh..tidoq..hope laptop aku dapat berfungsi sebaiknya..

Thanks Umi N Abah....love u..

wasalam

3 comments:

FatinHusnaKamaruddin said...

acer!
mine iss dell
tp i3 je not hebat as urs i5 :)

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

hehe...mane ade..i3 ke,i5 ke,lau jage dgn elok,ok jugak..hehe

Iz said...

pehh... syok ar ni... lpas ni xingat dunia la main netbook... hahahaha...

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !