Friday, August 27, 2010

detik2 hari pertama cutiku..hehe

assalamualaikum...

first,aku minta maaf pasal post semalam..x pasai2 aku marah...tu la kelemahan aku...kena uji sikit,dah mengeluh satu dunia...aku malu sangat...kenapa aku selemah itu?padahal marah itu datang dari api....api itu adalah syaitan...musuh Allah,dan musuh seluruh manusia???kenapa aku boleh terikut godaan nafsu amarah aku neh ??...nauzubillah...hope sgt aku leh segera lepas dari belenggu amarah ni..

ok2..dah2..

hari ni,aku xde rase ape2 yg special...aku bangun sahur macam biasa...rasa balik nikmat sahur tu lepas dah miss 2 kali berturut2...hehe...pastu solat subuh...pastu ?? ...ala..janganla tanya...pastu faham2 la...bahtera pun melabuhkan layarnya..haha...kul bapa tatau aku terjaga...online jap...pastu get ready nak p solat jumaat...punya la semangat aku xmau tidoq time khutbah,tapi mata aku ni macam diletakkan pemberat macam yang Rock Lee pakai tu.. (hanya untuk penggemar komik Naruto je ye)...hehe...

lepas jumaat,aku buat apa tatau..sat2..nak refresh balik...ha,aku...la..lupa balik...ha,ingat dah..aku online sat..download movie jackie chan...Drunken Master I and II...fuh,..citer ni mmg layan...time ni jackie chan baru belajar kungfu dia..mmg 100% kungfu la..xde la macam sekarang..banyak main senjata api ja..boring..hehe..dah2...aku melalut dah...tudia la,ampa layan sangat aku melalut..


Tudia..sapa tangkap neh..tengah melayan perasaan depan laptop sambil buka lagu raya...baru posa yg berapa belas la bro...buat semangat awal bleh..haha


lepas tu,biaq laptop tu buat keja dia,aku landing sat atas katil...'sat' aku tu sampai kul 6.15 gak la..haha...sat la sangat...aku bingkas bangun n solat asar...pastu ajak Prof g bazaar..Ustaz xnak ikut...dia duk layan drunken master kat laptop aku..hampeh...hehe..bila balik tu,baru teringat yang hafiz xde lauk lagi,dia tido dalam bilik dia,so kami x perasan kehadiran dia..chewah..ayat..aku offer kat dia nak masak maggi goreng kat dia..xnak lak..erm..jual mahal lak..haha

so,dia berbuka makan biskut je la..aku minx sorry banyk2 kat dia...tapi,nasi yg aku beli tu pun pedas lak..memandangkan aku ni jenis xleh makan pedas2,,so,dapat la jugak rezeki kat dia..kami share....lepas tu,p solat maghrib jap kat musolla mahallah...naik balik,aku online lagi...akku x perasan lak semua roommate aku yg tinggal dah 'pengsan' kat katil masing2...aku lak,tibe2 ade org kol,aku g la jawab atas katil aku,last2....tau apa jadi ??? haha...semua burn tarawikh...dengan ustaz2 sekali...dah semua landing x kira masa..padan muka masing2..haha..xpa2,satgi kita buat jemaah dalam bilik...

malam tu,aku online facebook je..melayan masalah adik2 angkat aku...kesian..semua da masalah,aku lak sbg abg,kena la tolong...so,ader la yg dah settle sikit2 masalah tu..alhamdulillah...

aku pun dah tatau nak buat apa malam ni..sok ada ujian fardhu ain kul 10...setengah jam ja test tu...pelik2....xpela..esok pagi la baca note,.hehe..mate gue sudah mau tutup..tata semua..wasalam.. :)

3 comments:

Iz said...

pejalanan idop an.. ade best n x.. biase la marah2 semua ade.. siap ade yg panas baran ag.. ape pon gud luck for the next day.. hehehe... :)

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

syukran kathiran...semoga anta pun berjaya menjadi penulis blog...

Iz said...

syukran jugak sbab bagi smangat.. motif buat pon just saje2 je.. hehehe.. setia ni.. menanti post sterosnye.. hehehe..

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !