Sunday, August 22, 2010

Hati dan Perasaanku Terbakar

assamualaikum....

sory la blog..aku minta maaf sgt2...aku dah tatau nak luah kat sape2 lagi...

sejak dua menjak ni...aku selalu tension..tapi..masalah ni paling membuatkan aku tension...berkenaan di dia....selalu sgt kami bergaduh...selalunya mmg aku la yg mula..dh name pun kuat jeles..macam2 r ...dia lak macam x faham2 yg aku ni kuat jeles...asyik nak sakitkan hati aku je...

pg n ptg semalam...kami mesej...ok tu ok dah..leh melwak dah..pastu time aku nak g bazar ptg tu,dia kata malam ni xleh msg dah..kredit dia nak abeh dah...walaupun agak sedih,aku ok kan je...malam tu,aku online fb n blog macam biasa la..

dah dekat lewat baru aku ingat,kalau kredit dia abeh,di suka online *Mlife*

*Mlife* - lebih kurang macam fb la..tapi untuk nset je..under Maxis punya web...so,free..kami kenal pun kat sini la..

aku pun terus online mlife aku..aku dah agak dah..ada wall dia 4 hours ago...aku buka po5 dia...aku dah agak sekali lagi dah..penuh wall budak2 laki...even wall tu biasa saja...baru berkenal2 kenalan..tapi,jiwa aku yg kuat sgt2 jeles ni dha mula mendidih..sekali tengok budak2 tu...amboi..wall..bahasakan diri I...panggil dekat si dia ni U..yg sorang lagi Abg terus...dia reply besa je..saya awak...yg tu ok la...

aku tengok berapa lama dah depa berwall..sekali dah 2 jam lebih...tudia..korang nak tau?dgn aku,x penah dia wall lebih dari 30 minit...wall tu plak,x penah lebih dari 8 kali eply..pastu dia off...bila ditanya,satgi macam2 la jawapan keluar,g kedai la,basuh pinggan la,mcm2...dgn budak dua ekor tu,leh plak siap gudnite2...

hati sape x panas baca benda2 tu...badan aku terus jadi panas..aku amat terganggu dgn benda2 macam nih...mmg dah sifat aku..bukan dia tatau..bila aku suh dia close je account kat mlife tu..bukan ada ape pun..dia kate x nak..bila ditanya,dia kata bosan,sunyi...so , ape guna aku selama ni kat dia ????!!!

aku pun antar la wall kat dia..jawab dia punya wall 4 jam tadi...walaupun hati dh mendidih...tunggu punya tunggu...dia x eply...aku tgok po5 dia,OFFLINE...sakitnya hati aku..sakit sgt2....aku buka po5 budak yg wall dgn dia tu...ada wall dia yg terakhir..sama waktu dgn masa aku antar wall tadi..lagi la tension...

aku tutup mlife tu..aku hantar satu rombongan mesej2 kat dia...tension sgt2...pastu,sedaq x sedaq,aku dha demam panas...aku tertido...

esok tu..aku online fb macam biasa..aku nampak kawan sekolah dia online..aku pun chat la..nak tanya pasal dia dgn lebih mendalam...sembang ada la dekat 2 jam...aku tanya habeh pasai dia..kawan dia pun banyak nasihat aku suh sabaq dgn dia...

aku agak sejuk dah time tu..tibe2 kawan dia kata,''eh2,dia online la"..aku tgok chatbox kat fb..yup,dia online...ni mesti kuar g cc neh...pastu kawan dia suh settle cara baik..

dia muka chat dulu..aku balas dingin ja..panas mai balik...dia pun tgh dingin upanya..lantak r...ape aku kesah..aku mangsa kejadian...aku suh dia xplain pasal semalam...dia kata ..g la usaha sendiri,bukak mlife...org dha tulis panjang2...amboi,nak buat naik angin dgn aku lak..

aku pun online la mlife aku....dapat la msej dari dia...panjang2...dia kata dia tido dah time aku wall tu?..mustahil...kebetulan sgt2...kebarangkalian amat rendah...tapi,memandangkan dia mmg selalu tertido time mesej,aku pun caya lah..lepas baca,aku p balik kat chatbox...

adegan gaduh2 membuka tirai..dia x habeh2 suh percaya dia la,ape la.....aku mmg nak percaya...tapi..tengok la apa dia dah buat...tengah2 duk rancak gaduh..aku saja online myspace dia...aku tau dia aktif myspace lebih lagi dari fb..sangkaan aku tepat..dia tgh online...panas lagi..x serius betul la dia neh..bincang benda pa macam neh

aku buka po5 fb dia...ya Allah..tgh duk sibuk uppload gambar2 kwan...pa tujuan dia kuar g cc neh,nak settle masalah ke nak upload gambar...aku ni dah separuh mati duk serius nak bincang masalah..dia lak letak priority masalah kami ni setaraf je dgn nak upload ganbar2 tu..bila eply pun,ayat same je...suh percaya la...xde org lain dah la...

aku dah berapi sgt2...aku dah macam xleh fikir apa dah..dia lak kate,nak out da..nak pitam la..ape la..satgi nak kene bwak moto lak...aku kate outlah...malas dah aku nak fikir...dok2 sat,aku buka po5 myspace dia balik...ish,online lagi...mati2 aku kena tipu...geram sgt2

aku tengok dia online fb balik..sambung gaduh lagi...aku pun dah macam putus harapan ja...dia macam xnak serius bincang..duk leh wat benda lainn lagi..last2.dia kata aku dah bagi dia nangis..dia tatau yg aku dah nangis sejam yg lalu....dia out.

aku rasa macam nak patah2kan je laptop ni..nasib baik masih ada kesedaran...aku cuba kontrol...aku dah tatau nak buat apa...aku juz leh luah kat blog ni ja...rasa lega sikit lepas luah kat blog...skang ni dia online mlife dah...macam2 la dia tulis kat description dia...malas dah aku nak baca...

sekarang,aku just nak tenangkan minda ja...xmo fikir dah semua neh..lau kami xde jodoh,maknenye xde la..patutnya aku tumpu belajar dulu..baru fikir semua neh..tapi,,ntahla..just prepare je..aku nak tido jap...lepas zohor,aku nak buat tutorial math...let all this problem gone !!!

3 comments:

W3 ToGetHer said...

muda lagi kot nk pikir pasal jodoh hahhaha....blajar rajin2 na....x usah seeabut benda yg remeh temeh...GAMBATEH

Anonymous said...

couple is trouble..da t'bukti...dats y la HARAM..n single is simple...uat student cam ana n anta..fokus studi dlu kot..insyaALLAH cnta n jdoh dtg kendian..kan ke prmpuan yg baek tuk lelaki yg baek?? n prmpuan yg baek x couple kot n x b'hubung rapat nan non-muhrim..

~~mnx maap byk2 coz nyibok kt cni..ana knal anta so ana xmo anta uat silap n dosa..studi leklok..gudluck n best wishes 4 u..mnx ribuan maap ye..~~salam

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

kalau kenal..lain kali letak nama noh...ana x kenal..papepun,syukran atas nasihat tu..insyaAllah..ana tau jaga diri ana...wslm

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !