Tuesday, August 17, 2010

Hari yg Amat Ringkas

assalamualaikum....

hari ni amat ringkas...ntahla kenape...bermula dgn bangun pagi yg agak lewat kerana semalam stay up buat newspaper...hampeh punya group member...korang tgl aku sorang buat sampai kul 4pagi...then ajak kawan aku g sahur kat UKC...uish,xpenah lagi bersahur kat cafe..saja nak test...nasib baik la kami p tu kira awai la jugak,..lepas2 bayar and pilih meja,berduyun2 student dtg kat cafe tu...kalau x,jenuh tunggu la nak bayar...dah separuh boroi perut,kami balik ke bilik...hajat hati hendak beradu 'se'bentar,,,,sekali lajak jadi 'dua'bentar da....hehe..subuh gajah,dak eh,dinosour dah pun..hehe..masyaAllah..kalau abg Idris tau neh,kena tarik telinga lagi la jawabnya...hehe..

ops! baru aku ingat,pagi ni kelas aku ada ruknul khitobah ( speaker's corner )....aku ingat kelas stat kul 8.30 as usual la...baru duk kalut pakai baju dapat mesej daripada Alif,member kamceng aku "salam..weh,ko katne ?!"..aduh,ada tanda seru siap..haha..nyatalah aku telah lewat...nak reply,baru teringat yg kredit aku abeh semalam..kol..ehem2..ader la..x pyh amik tau..hehe..

so,aku pun bergegas la g cc jap,nak topup,sekali abg tu baru keje kat situ da...terkial2 dia menekan butang mesin bank tu...rase mcam nak potong wayar tu pun ader jugak,tapi memandangkan aku faham perasaan org baru keje ni..nervous x hilang lagi..macam aku time keje cashier dulu la..hehe..

lepas topup,aku pun kol alif sambil bergegas ke 'jambatan titiwangsa iium '...hehe..kelihatan semua classmates aku dah ade..hehe..aku pun buat muka seposen je duduk...kitorang punye turn paling awal la..tapi..mana Mus n Nuzul ni?Nuzul tu yg penting..sapa nak ganti dia jadi pengantin perempuan ni?hehe...

lantas,terpaksa la kami membidanterjunkan syafiqah,jadi solehah,si pengantin perempuan..bergandingan dgn akif (soleh) sebagai pengantin lelaki...hehe..aku jadi suara latar je..so,rileks r...haha..diorang punya lakonan pun not bad r...cuma bapa mertua tu malu sikit..hehe..sory Hanis..


akif (soleh) bersanding olok2 dgn syafiqah (solehah)

amboi...macam kelapa ditikam lapan belas ja aku tengok...
hehe..moga2 berkekalan ke anak cucu...lepas tu,aku sambung buat newspaper la...nasib baik netbook aku ni kecik ja...senang bawak p mana2..aku pun 'ghabat' (orang utara tau la maksudnya) tangga ABC yang dah mcam cerun tu..sampai ke tingkat 4...dgn harapan membunga nak print newspaper...sekali tutup da....dgn langkah lemah longlainya,aku pun bergerak ke bilik aliff d tingkat yg sama...online jap kat bilik dia...sambuung wat newapaper sementara tunggu kul 10...depa kata abg tu abeh kelas kul 10...tepat 10.30,kami p kat bilik abg tu balik...sekali roommate dia kata dia xde lah..cis..hampeh tol..kitorang pun proceed g library..terpaksa gtau madam yg newspaper xleh print lagi..kalau nak p print kat cc tu boleh,tapi xmakan seminggu la jawabnya..sehelai rm2 kot..

nasib baik madam chu cok seng kami ni memahami..dia siap nak tolong print lagi...hehe..thanks a lot madam !!...lepas abeh bincang2 cket...aku balik bilik..letih sgt...nak online jap,tengah bincang dgn adik angkat aku neh..dia ada prob ckit..aku sebgai abg angkat kena la tolong..

lepas tu,terlelap da.....terlepas kelas arab petang..bangun2 dah kul 4...ayoyo...ini mcam ka..hehe..aku pun smbung online la..tiba2 terasa macam nak buat blog balik..tengok mak aku pun aktif berblog ni,aku pun semangat la..buat2...sampai maghrib..aku x p bazaar dah..suh kawan tapau ja..seb bek dapat kawan baik hati,,,lepas buka posa,aku sambung edit blog sat...pastu senak perut la plak...sakit sgt2...so,tarawikh bilik lagi la aku malam ni..sejak masuk U ni,aku asyyik sakit ja...adoi...malam ni tidoq awai...kuiz dah dekat..nak study jap la..nak tau apa crita lepas ni?follow la...hehe..kk.wslm

Blogger Amatur,
Mohamad Farhan

1 comments:

zida said...

ehhhh ko ukc ke?? hahaha menarik stori ko??

*ayat menyapot* hahah

Post a Comment

Komen yang best akan dihantar ke Akhbar Harakah! hahahahha !